x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Batoane şi ciocolată cu seminţe de cânepă

Batoane şi ciocolată cu seminţe de cânepă

de Magda Marincovici    |    13 Dec 2010   •   18:50
Batoane şi ciocolată cu seminţe de cânepă

142327-18-29-sante-1.jpgBatoanele ecologice cu seminţe de cânepă sunt o gustare sănătoasă atât pentru copii, cât şi pentru adulţi şi reprezintă o sursă ideală de energie înaintea activităţilor sportive.

Seminţele de cânepă sunt o sursă bogată a antioxidantului vitamina E sub formă de alfa-, beta-, gamma-, delta-tocoferol şi alfa-tocotrienol. Mineralele prezente în seminţele de cânepă includ potasiu, magneziu, fier, zinc, calciu, fosfor.
Batoanele Canah conţin doar ingrediente certificate ecologic şi sunt procesate la rece, în deshidrator, la temperaturi sub 40 de grade. Astfel, ele păstrează toate mineralele, vitaminele şi enzimele benefice. Pentru îndulcirea batoanelor am folosit doar fructe uscate – smochine şi curmale –, ce conţin zaharuri benefice organismului nostru.

„Producem două variante de batoane. Prima conţine smochine, curmale,  seminţe de cânepă (întregi, decojite), caju şi migdale. A doua variantă de baton este cu nuci braziliene, curmale, seminţe de cânepă (întregi, decojite), migdale, nucă de cocos, alune de pământ, ulei din nucă de cocos, vanilie. Am ales să folosim atât seminţe de cânepă întregi, cât şi decorticate, deoarece cele întregi sunt „crocante” şi asigură un aport de fibre important pentru digestie”, spune Oana Suciu, business development manager.

Smochinele au un conţinut ridicat în fosfor, fier şi vitamina C, fiind o sursă bună de flavonoide – antioxidanţi naturali.
Curmalele au efecte benefice pentru sănătate, fiind o sursă bogată de fibre şi minerale precum calciu, fier, potasiu, fosfor şi magneziu.
Nucile braziliene, caju şi migdalele conţin nutrienţi esenţiali – grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine, minerale, fitonutrienţi şi antioxidanţi.

Batoanele ecologice cu seminţe de cânepă sunt ideale pentru pauzele copiilor la grădiniţă sau şcoală, pentru zilele încărcate la serviciu în care nu aveţi timp de masă şi savuraţi batonul la volan, oferă energie înaintea unei ore de fitness. În plus, batoanele constituie o sursă de carbohidraţi „buni” şi energie sportivilor de performanţă, bicicliştilor sau alpiniştilor care depind de surse de nutrienţi rapide, complete, de dimen­siuni mici şi uşor de luat la pachet.

 

Cu ţuică de prune sau cu migdale
Ciocolata cu seminţe de cânepă este fabricată manual, în loturi mici, cu ouă şi lapte „de casă”. În plus, conţine o cantitate mare de cacao de cea mai bună calitate, şi anume 65%. Avem două reteţe şi pentru ciocolată. Prima cu seminţe de cânepă şi nougat de migdale şi a doua cu seminţe de cânepă şi ţuică de prune tradiţională. Am creat această reţetă tocmai pentru a oferi o ciocolată autentică.
Seminţele de cânepă constituie partea principală a umpluturii şi oferă beneficiile enumerate mai sus în descrierea batoanelor.
Ciocolata neagră conţine antioxidanţi care contracarează acţiunea radicalilor liberi, păstrează la valori normale presiunea arterială.

Ciocolata Canah nu conţine conservanţi chimici de sinteză, are un termen de valabilitate de maximum 4 luni, de aceea trebuie păstrată la frigider.

 

Acizi Esenţiali
Seminţele de cânepă sunt bogate în acidul linoleic din familia omega 6 şi acidul alfa-linolenic din familia omega 3 care se numesc acizii graşi esenţiali, deoarece, asemenea vitaminelor, sunt vitali. Aceştia nu pot fi sintetizaţi de corpul uman, de aceea trebuie să-i obţinem din mâncare. Uleiul din seminţele de cânepă este singurul ulei vegetal care conţine acizii graşi omega 6 şi omega 3 în raportul magic de 3:1, proporţia optimă pentru organismul uman. Consumul periodic al seminţelor de cânepă poate ameliora unele afecţiuni precum cele cardiovasculare, de tipul dermatitelor atipice, dezechilibre ale sistemului nervos şi hormonal.

În plus, au un efect puternic antiinflamator şi antifungic şi întăresc sistemul imunitar. Seminţele de cânepă conţin, de asemenea, proteina completă cu toţi aminoacizii esenţiali şi au un conţinut scăzut de oligozaharide, ceea ce protejează tractul digestiv. Foarte important este de ştiut că proteinele din seminţele de cânepă nu cauzează reacţii alergice, ceea ce este des întâlnit la alte surse bogate în proteine precum soia, ouă, alune. Fibrele din seminţele de cânepă sunt în proporţie de 92% insolubile, curăţă tractul digestiv şi pot elimina constipaţia.

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos