x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ce se întâmplă cu părul tău dacă renunți la șampon timp de un an!

Ce se întâmplă cu părul tău dacă renunți la șampon timp de un an!

01 Aug 2016   •   09:28
Ce se întâmplă cu părul tău dacă renunți la șampon timp de un an!
Sursa foto: esp2k/Getty Images/iStockphoto

Îți dorești un păr sănătos fără să învestești în produse costisitoare? The Hairpin îți prezintă un ghid bun și eficient pentru părul tău fără a folosi substanțe chimice.

Mișcarea „Fără Șampon”  a devenit foarte populară în ultimii ani. În timp ce renunță la șampon în favoarea săpunului, a prafului de copt, a oțetului sau a altor produse, adepții acestei metode garantează  că părul lor devine mult mai fin și sănătos  și că arăta mai bine ca niciodată după doar câteva luni.

Iată ce trebuie să faci:

  1. Schimbă șamponul de păr cu bicarbonat de sodiu și oțet

Pentru a-ți face noul „șampon” , trebuie să adaugi puțină apă la bicarbonatul de sodiu până se face ușor lipicios. Proporțiile exacte nu sunt foarte importante, dar este bine să ai mai multă apă. Odată ce ai ajuns la consistența dorită, poți turna soluția într-o sticluța pentru a-ți fi mai la îndemână.

În continuare pentru a face „balsamul” , trebuie să adaugi 1-2 linguri de oțet de mere – nu alb – la aproximativ o cană de apă. Din nou, măsurătorile nu trebuie să fie precise, însă este mai bine să fie mai puțin oțet decât prea mult.

Acum este timpul pentru a pune în aplicare noua rutina de spălare a părului. În primul rând, aplică bicarbonat de sodiu peste părul ud, în special la rădăcini. După ce se freacă bine părul,  se lasă timp de un minut, apoi se clătește bine. În continuare, se toarnă balsamul cu oțet pe păr, se frecționează, de data aceasta acordând mai multă atenție vârfurilor de păr, după care se clătește. Utilizează bicarbonat de sodiu și oțet în loc de șampon și balsam timp de cel puțin două săptămâni pentru a obține rezultatele dorite.

  1. Schimbă bicarbonatul de sodiu și oțetul cu apă

Tot ce trebuie să faci este să-ți masezi scalpul sub jetul de apă. Poți frecționa cu bicarbonatul de sodiu sau pur și simplu doar cu apă.

Părul va deveni puțin gras, dar doar pentru puțin timp. După aproximativ o săptămână, părul tău va ajunge cât mai aproape de echilibrul natural, însă va continua să fie mai gras ca de obicei timp de 4-5 săptămâni.

Cel mai mare sacrificiu pe care va trebui să îl faci pe parcursul întregului proces, va fi acela de a renunța să utilizezi mască de păr, gel sau orice al produs de păr pentru că îl va îngrășa.

  1. Adaugă iar bicarbonat de sodiu și oțet odată pe săptămână

După așteptarea îndelungată, părul tău va fi perfect sănătos. Tot ce ai nevoie acum este să îi menții strălucirea, spălându-l odată pe săptămână cu bicarbonat de sodiu și oțet.

Nu pare atât de rău, nu? Gândește-te la câți bani economisești și la toate substanțele chimice pe care le eviți.

×
Subiecte în articol: sampon