Tratamentul pe bază de foi de dafin și scorțișoară este un ajutor pentru cine vrea să slăbească. Acesta are efect de topirea a grăsimii abdominale, burta fiind zona cea mai dificil de subțiat. Ceea ce este important este faptul că ceaiul nu trebuie băut în mod excesiv, scrie clicksanatate.ro.
Ceaiul de scoțișoară și foi de dafin îmbunătățește funcția sistemului digestiv, previne gazele, și este sățios. Așadar, este înlocuitorul perfect pentru gustările dintre mese.
Cheia constă în menținerea unui echilibru. Dacă dieta este diversificată și în fiecare zi este băută câte o ceașcă cu ceai de scorțișoară și foi de dafin imediat după mese, vor fi observate diferențele.
Frunza de dafin și scorțișoara, o veche tradiție
Frunzele de dafin cresc în copacul cu același nume, dafin. Acesta este un arbust peren, care are mai multe proprietăți, și foile sunt foarte frecvent folosite în bucătăria mediteraneană.
Grecii și romanii, de exemplu, au integrat frunzele de dafin în tradițiile lor de secole. Erau folosite pentru proprietățile sale nutritive de vindecare, ca expectorant, dar și pentru sistemul digestiv.
De fapt, rădăcina latină a dafinului, ”laurus” înseamnă ”atribuire, sau câștigătorul premiului”, reprezentând aceste caracteristici de putere și virtute.
De asemenea, este o plantă foarte apreciată în lumea medicinei naturiste și, la rândul său, atunci când este combinată cu un condiment ca scorțișoara, se transformă într-un tratament care merită încercat.