Ieri v-am dat lista de alimente pe care le mănânc eu. Dacă ați ratat articolul, nu-i problemă, vă dau imediat link spre postarea de ieri.
Acum, însă, trebuie să vă spun și ce să faceți cu aceste alimente, ce reguli să aplicați când mâncați. Pentru că este important ce mâncați dar la fel de important este și CUM mâncați. Iată așadar
Cele 5 reguli pe care le aplic eu în alimentație
1. 5 mese pe zi
Slabă și leșinată de foame nu se încadrează în ideea mea de frumusețe. Există noțiunea de “skinny fat”, deci să fii slab nu înseamnă neapărat că arăți și bine sau că ești sănătos.
Mai întâi, însă, de câte ori pe zi ar trebui să mâncați. De 5 ori. Cum spuneam, fără înfometare. Adică 3 mese și 2 gustări. Micul dejun trebuie să fie cea mai consistentă masă iar cina cea mai ușoară, cu proteine din carne slabă și legume.
Astfel, nu doar că veți avea energie toată ziua deci veți putea face totul mult mai bine dar, mâncând mereu câte puțin, nu veți ajunge să o faceți pe fond de foame avansată deci să vă îndopați. Veți constata că, așa, de fapt veți mânca mai puțin fără să suferiți vreodată de foame.
2. Fără prăjeli, calorii goale și exces de zahăr rafinat
Orice aliment, oricât de sănătos, prin prăjire este încărcat cu grăsimi nesănătoase și devine nociv, nu doar că va îngrășa. De exemplu, 100 de grame de cartofi copți au 80 de calorii, prăjiți au 400!!
Prin calorii goale spun fast food, chipsuri, biscuiței și ronțănele de tot felul, patiserie din făină albă și cu multă grăsime. Noțiunea de calorii goale înseamnă că nu vă aduc nimic benefic pentru organism, niciun nutrient, doar că depuneți grăsime pe talie, fund și, mai rău, pe vasele de sânge și în jurul organelor.
Citeste mai mult pe andreeasava.ro