x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Obiceiuri care lasă riduri pe faţă

Obiceiuri care lasă riduri pe faţă

10 Aug 2010   •   00:00
Obiceiuri care lasă riduri pe faţă
Sursa foto: /Thinkstock

Pentru tine vara înseamnă soare, mare şi nopţi albe? Te-ai gândit ce efecte adverse pot avea toate acestea asupra tenului tău? "În timp favorizează apa­riţia ridurilor", menţionează Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.

SOARELE. Expunerea prelungită la soare, fără să aplici în prealabil o cremă cu factor de protecţie solară, îmbătrâneşte pielea. "Foarte multe femei consideră că nu au cum să le dăuneze câteva minute de expunere la soare. Dar aceste raze se acumulează, iar rezultatul final nu o să fie deloc pe placul pielii", spune specialistul nostru. Ca urmare a expunerii  necontrolate la soare apar pistruii, petele, vasele de sânge vizibile, ridurile şi chiar... cancerul.  Din păcate, pielea îşi pierde treptat capacitatea de regenerare.

EXPRESIILE FACIALE. Vara, pentru că te supără soarele, ai tendinţa de a sta încruntată. Doctorul Viviana Iordache atrage atenţia că expresiile faciale zilnice facilitează apariţia ridurilor. Aşadar, pentru a evita încruntarea, dar mai ales pentru a amâna apariţia ridurilor, poartă ochelari de soare! În privinţa ochelarilor de soare, specialistul nostru atrage atenţia că aceştia trebuie, înainte de toate, să aibă un filtru UV puternic.

STRESUL. Aştepţi cu nerăbdare concediul. Nerăbdarea, dar şi problemele inevitabile înainte de a pleca în concediu sunt factori de stres. Specialistul nostru te sfătuieşte să rezolvi lucrurile cu calm, pentru că stresul dăunează frumuseţii tenului tău.

INSOMNIILE. Din multe, multe motive, faci din noapte zi. Nu uita! Şi lipsa somnului este un factor care-şi lasă amprenta pe tenul tău. Aşadar, dormi suficient: şapte-opt ore în fiecare noapte.  

RENUNŢAREA LA CREMA HIDRATANTĂ. Ţi se pare că tenul tău e mai luminos vara. Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la crema hidratantă. Dimpotrivă, trebuie s-o aplici dimineaţa, înainte de a ieşi din casă, şi seara, înainte de culcare.

MASCĂ. Strugurii sunt cunoscuţi pentru efectul antirid. Aşadar, îţi poţi pregăti acasă o mască cu aceste fructe. Jumătăţi de boabe de stru­gure se aplică pe toată faţa. Se insistă în zonele unde sunt mai multe riduri. Se lasă 15-20 de minute să acţioneze, după care se înlătură cu apă rece sau călduţă. Se tamponează uşor cu un prosop şi apoi se aplică o loţiune hidratantă.

SFAT. Specialistul nostru vine cu o propu­nere: să renunţi la machiaj. Deoarece compuşii chimici din compoziţia produselor de machiaj contribuie la apariţia ridurilor. Astfel, sub stratul de machiaj faţa devine ternă, căpătând un aspect neplăcut.

×
Subiecte în articol: cosmetica