x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Nu consuma lichide fierbinți atunci când te doare gâtul! Iată de ce

Nu consuma lichide fierbinți atunci când te doare gâtul! Iată de ce

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2024   •   08:40
Nu consuma lichide fierbinți atunci când te doare gâtul! Iată de ce
Sursa foto: Butsaya/Getty Images/iStockphoto

Surprinzător, băuturile reci sau cu gheață sunt mult mai indicate decât cele fierbinți atunci când ai amigdalele umflate sau dureri in gât.

Potricit DC News, recomandarea de a evita lichidele fierbinți când aveți dureri de gât se datorează faptului că temperatura ridicată a lichidelor poate înmulți bacteriile din zona afectată și, ca atare, irită și accentuează disconfortul în gât. De obicei, se sugerează să consumați lichide la temperatura camerei sau reci pentru a calma senzația de arsură și pentru a reduce inflamația, spun cei de la verywellhealth.com.

De exemplu, puteți încerca:

Apă la temperatura camerei: Apa la temperatura camerei sau rece poate ajuta la calmarea gâtului iritat.

Ceaiuri reci sau băuturi cu gheață: Ceaiurile reci sau cuburile de gheață pot fi un pansament temporar pentru gâtul iritat. În plus, ceaiurile din plante cu proprietăți antiinflamatoare, cum ar fi ceaiul de mușețel sau de mentă, pot aduce un plus de confort.

Gargară cu apă sărată: Gargara cu apă rece, sărată, poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii în gât.

Evitați băuturile fierbinți, cum ar fi ceaiurile foarte calde sau cafeaua fierbinte, care pot agrava senzația de arsură și pot irita și mai mult gâtul. Este întotdeauna recomandat să consultați un medic sau un specialist în sănătate dacă aveți dureri persistente în gât sau alte simptome, pentru a obține sfaturi și tratament adecvat.

×
Subiecte în articol: durere gât amigdale lichide fierbinți