x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ciocolata nu duce la coșuri, laptele nu e campion la calciu: Miturile alimentare demontate

Ciocolata nu duce la coșuri, laptele nu e campion la calciu: Miturile alimentare demontate

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2024   •   17:00
Ciocolata nu duce la coșuri, laptele nu e campion la calciu: Miturile alimentare demontate
Sursa foto: Hepta/Ciocolata neagră, o alegere sănătoasă

Nutriționista Anaïs Grangerac a demontat câteva dintre cele mai răspândite mituri alimentare. Castraveții nu reduc umflarea ochilor prin proprietățile lor, iar ciocolata nu cauzează direct acnee.

La emisiunea „Bonjour La Matinale" de la TF1, Anaïs Grangerac a spus că laptele nu este cea mai bună sursă de calciu. Surprinzător, alimente precum varza kale, migdalele și sardinele în ulei conțin până la trei ori mai mult calciu decât laptele.

Castraveții nu reduc umflarea ochilor prin proprietățile lor, ci prin faptul că sunt reci. Frigul este cel care contractă vasele de sânge, nu castravetele în sine.

Ciocolata nu cauzează direct acnee. Ciocolata neagră, în special, conține puțin zahăr și nu afectează pielea. În schimb, ciocolata cu lapte și cea albă, bogate în zahăr, pot fi problematice pentru ten.

Cartofii nu sunt atât de calorici pe cât se crede. 100 de grame de cartofi fierți au doar 90 de calorii, mult mai puțin decât aceeași cantitate de orez sau paste (150 de calorii).

Portocalele nu sunt campionii vitaminei C. Deși sunt o sursă bună, ardeii roșii cruzi, pătrunjelul și varza kale conțin mai multă vitamină C. Chiar și căpșunile și kiwi le depășesc pe portocale la acest capitol.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mituri alimentare nutritionist