x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă O antrenoare personală obişnuia să adoarmă de 16 ori pe zi, din cauza narcolepsiei severe

O antrenoare personală obişnuia să adoarmă de 16 ori pe zi, din cauza narcolepsiei severe

30 Mai 2019   •   16:22
O antrenoare personală obişnuia să adoarmă de 16 ori pe zi, din cauza narcolepsiei severe

O antrenoare personală, care adormea de 16 ori pe zi din cauza unei condiţii medicale, a povestit că trecătorii îi confundau somnolenţa cauzată de boală cu starea de ebrietate, scrie Daily Mail.

Belle Hutt, în vârstă de 24 de ani, din Oxford, a fost diagnosticată cu narcolepsie severă, după ce a făcut un vaccin în 2009. Boala determină halucinaţii şi paralizie în timpul somnului. Boala a adus-o în punctul în care îi este frică de modul spontan în care adoarme şi de faptul că nu poate să îşi dea seama când este realitate şi când se produc halucinaţiile.

Belle spune că adormea în timpul orelor, nu putea să-şi păstreze un job sau să conducă, iar viaţa ei sentimentală a fost distrusă pentru că adoarme frecvent la întâlniri. După ani de zile în care a trăit un coşmar, Belle spune că a reuşit să-şi ţină boala sub control prin intermediul exerciţiilor fizice care o menţin energizată.

“De multe ori în locurile publice sunt acuzată că sunt beată, o femeie m-a întrebat o dată dacă am băut de dimineaţă. Chiar şi doctorul meu m-a întrebat cât alcool am băut înainte să merg să îl văd pentru a-i cere ajutor.”, a povestit Belle, care locuieşte acum în Amsterdam.

Nu există niciun medicament pentru narcolepsie, însă somnolenţa poate fi îndepărtată prin organizarea timpului, astfel încât să poată exista ore de somn pe parcursul zilei.

“Am realizat că exerciţiile sunt cel mai bun mod în care îmi pot controla condiţia – aşa că aveam nevoie de un job în cadrul căruia să nu stau niciodată pe loc. “, a spus Belle. Aceasta a devenit antrenor personal. Acest job împreună cu o alimentaţie sănătoasă  i-au îmbunătăţit calitatea vieţii.

×
Subiecte în articol: narcolepsie severa