x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 9 alimente care pot preveni apariţia cancerului

9 alimente care pot preveni apariţia cancerului

de IncomeMagazine    |    12 Noi 2012   •   06:44
9 alimente care pot preveni apariţia cancerului

Apariţia cancerului poate fi prevenită şi printr-o dietă corespunzătoare.  Antioxidanţii, vitaminele, polifenolii nu trebuie să lipsească din meniurile zilnice. Dr. Cynara Coomer, colaborator al siteului Fox News, a alcătuit o listă cu alimente care au proprietăţi în lupta cu cancerul.
Ardeii iuţi – nu sunt buni numai pentru condimentarea preparatelor, ci şi pentru componentul activ, substanţa, numită capsaicina, care poate combate apariţia nitrozaminelor, compuşi chimici care se formează în medii acide, cum este de exmplu la nivelul stomacului, sub influenţa sucului gastric.

Avocado – bogate în antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi din organism, fructele de avocado reprezintă o sursă excelentă de potasiu şi beta caroten.

Morcovii – beta carotenul conţinut poate preveni apariţia cancerului de plămâni, gât, stomac, intenstin, prostată şi de sân.

Usturoiul – îmbunătăţeşte sistemul imunitar, în timp ce compuşii allium din usturoi blochează dezvoltarea carcinogenilor care pot duce la apariţia unor tumori. Studiile au demonstrat că un consum moderat de usturoi poate scădea riscurile apariţiei de cancer de stomac şi de colon.

Citeste AICI intreaga lista de alimenete ce pot preveni cancerul


Citeste si
Bărbatul frumos cu bisturiul se ţine...
Dieta fără riscuri şi contraindicaţii
Alimentele care ne imbolnavesc
Dispozitivul care descopera cancerul in 20 de minute
Potasiul, inamicul atacului cerebral şi al bolilor de inimă

×