x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei A trecut vremea nudităţii!

A trecut vremea nudităţii!

de Magda Marincovici    |    20 Iun 2009   •   00:00
A trecut vremea nudităţii!

Studiul intitulat Tena/Ifop realizat în Franţa şi publicat recent susţine că nu vom mai vedea pe stradă femei dezgolite. Nu atât din motive de pudoare, ci pentru că femeilor le-a mai rămas atât bun-simţ încât să nu-şi etaleze obezitatea. Acelaşi studiu o indică pe Laetitia Casta, simbolul femeii perfecte.



Domnişoarele între 15 şi 24 de ani sunt cel mai jenate de a-şi etala trupul. Noua tendinţă marchează o schimbare profundă de atitudine din partea femeilor, care de cel puţin trei decenii fac totul pentru a bucura ochii pofticioşi ai bărbaţilor. Aceste doamne au acum între 50 şi 64 de ani şi multe dintre ele nu-şi pot explica inocenţa tinerelor de azi.

Potrivit studiului, pudoarea scade până la dispariţia completă în intimitate. 95% din femeile chestionate au răspuns că nu se văd decât goale în compania partenerului de cuplu. Şi o femeie din patru doarme goală. În schimb, 47% din femeile participante la studiu au mărturist că s-au arătat goale copiilor lor. Specialiştii noştri au şi o explicaţie pentru renunţare la goliciune.

Ei spun că este mai puţin pudoarea cea care a dictat o nouă atitudine, cât supraponderalitatea şi obezitatea care afectează un număr din ce în ce mai mari de femei, multe dintre ele adolescente. Iar răspunsurile vin în sprijinul acestei explicaţii, deoarece jumătate dintre femei nu sunt deloc mulţumite de ceea ce văd în oglindă.

Şi 45% din femei recunosc că preferă să facă dragoste în întuneric, iar una din cinci mai păstrează o hăinuţă pe ele în timpul actului sexual. În public, nuditatea rămâne în top, evident pe plajă. Aici, abandonarea sutienului nu este acceptată de o persoană din patru. Etalarea sânilor în public, respectiv la plajă este înscrisă la capitolul "situaţii adminise".

Dar o treime dintre francezi se simt lezaţi de publicitatea care vizează o pereche de sâni sau de fese. Nudismul este în continuare un fenomen discret, fiind apreciat de aproximativ 13% din femei. Printre femeile care, la ora actuală, reprezintă un model de trup graţios îmbrăcat, dar şi dezbrăcat, se află Laetitia Casta.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă