x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Al nouăsprezecelea caz de infectare cu virusul AH1N1

Al nouăsprezecelea caz de infectare cu virusul AH1N1

23 Iun 2009   •   00:00

Institutul Cantacuzino a confirmat cel de-al nouăsprezecelea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1, în România, fiind vorba de un copil venit, în 19 iunie, din Canada, el fiind internat la Institutul "Matei Balş".



Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile (din care fac parte epidemiologi din directiile judeţene de Sănătate Publică, coordonate de Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile) a anunţat, marţi, depistarea unui nou caz de gripă A/H1N1, al 19-lea din România, iar acesta a fost confirmat de laboratorul de referință pentru gripă din cadrul INCDMI Cantacuzino.

Pacientul are o stare generală bună, este internat la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, sub tratament cu medicamente antivirale, informează Ministerul Sănătăţii.
Autorităţile sanitare au demarat ancheta epidemiologică pentru depistarea contacţilor.

România a confirmat primul caz de gripă AH1N1 în 27 mai şi, de atunci până în prezent, au fost înregistrate 19 cazuri, inclusiv cel de marţi. Primul caz din România de gripă cu noul virus a fost identificat la o femeie din Bucureşti, revenită din SUA, în 23 mai.

Toate cazurile de gripă din România au fost de import, adică persoane care au venit în ţară bolnave, nefiind înregistrat niciun deces.
Mediafax

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă