x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Amor fierbinte şi apă rece

Amor fierbinte şi apă rece

de Magda Marincovici    |    27 Iun 2009   •   00:00
Amor fierbinte şi apă rece
Sursa foto: /stockxpertcom

Vara, mai mult ca alte sezoane, este anotimpul ideal pentru dragoste. Dar o partidă de sex fierbinte într-un sezon fierbinte presupune o hidratare corespunzătoare. Cu atât mai mult cu cât în timpul unei partide de sex se elimină o importantă cantitate de apă.



Un studiu analizat recent în l'Observatoire Meetic arată că vara este sezonul care predispune la relaţii noi, trecătoare, de dragoste. 60% din francezi şi 63% din spanioli mărturisesc că sunt subiectul unei poveşti de dragoste, lungă de o vară. Italienii consideră vara şi primăvara sezoanele propice pentru rendez-vous de dragoste. Iar germanii devin mai seducători primăvara. Tocmai această creştere a libidoului în sezonul cald i-a determinat pe specialişti să insiste asupra necesităţii unei hidratări corespunzătoare înainte şi după sex. În timpul actului sexual, corpul nostru reacţionează ca la orice efort: inima bate mai tare, creşte cantitatea de transpiraţie şi pierde o cantitate serioasă de energie. O jumătate de oră de sex este echivalentă, sub aspectul consumului de energie, cu o cursă de cinci kilometri sau o şedinţă de stretching intensiv. Cele trei activităţi corespund unui consum energetic de aproximativ 360 de calorii.

DEZECHILIBRE LA NIVEL CELULAR

În lunile de caniculă ce predispun la amor fierbinte, evident, hidratarea devine foarte importantă. Sunt persoane care în mod curent elimină o mare cantitate de apă prin transpiraţie, acest fenomen accentuându-se atunci când fac sex. Iată că nouă persoane din zece sunt în pericol de deshidratare după un act sexual. Şi numai două din cinci persoane beau apă după sex. Specialiştii noştri ne avertizează asupra riscurilor la care ne expunem în condiţiile depunerii unui efort - fie el şi de natură sexuală - şi a reducerii cantităţii de apă din organism. În cazul deshidratării care a atins un anumit nivel sunt posibile reducerea volumului sanguin şi reducerea volumului de apă la nivel celular.

Această carenţă de apă poate fi cauza unor serioase tulburări celulare: în special, celulele creierului sunt sensibile la deshidratare.

Experţii noştri:

Prof. dr Nicolae Calomfirescu
şeful Secţiei Urologie, doctor în Medicină, Spitalul Militar "Prof. Dimitrie Gerota"

Dr Vasile Benea
medic primar, cercetător ştiinţific, Clinica Dermato-Venerice "Prof. dr Scarlat Longhin"

Conf. dr Daniel Popescu
medic primar Obstetrică-Ginecologie, directorul Policlinicii "Şerban Vodă"

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă apă