x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Amorul la francezi

Amorul la francezi

de Magda Marincovici    |    25 Apr 2009   •   00:00
Amorul la francezi
Sursa foto: /stockxpertcom

Francezii sunt sinceri: fac sex în toate felurile, dar recunosc că le scade avântul pe măsura ce îmbătrânesc. Totuşi, francezii invocă fidelitatea pentru reuşita relaţiei de cuplu.



Institutul de Sondaje Sofres, Nouvel Observateur şi RTL au publicat în această săptămână (23 -29 aprilie 2009) rezultatele unei anchete privind practicile sexuale ale francezilor. Ancheta, efectuată pe un lot de 1.000 de persoane reprezentative, evidenţiază că bărbaţii şi femeile abordează sexualitatea fără complexe. Cu certitudine sunt dezinhibaţi, dar în acelaşi timp cred în dragoste şi fidelitate. A avea un moment de complicitate este pentru 82% dintre respondenţi motivul principal pentru un raport sexual şi 75% dintre respondenţi fac dragoste pentru a-şi satisface o necesitate.

SEX

Francezii estimează la 74% importanţa raporturilor sexuale în viaţa lor. Dar acest procent scade pe măsura înaintării în vârstă. Astfel, la categoria de vârstă 59-70 de ani, importanţa sexualităţii scade la 28%. În privinţa practicilor sexuale, bărbaţii nu se sfiesc să spună că în mod curent se masturbează sau fac sex oral. Surprinzător că şi femeile, despre care se ştie că sunt mai reţinute, apelează fără complexe la masturbare. 70% dintre bărbaţi mărturisesc că se masturbează, comparativ cu 39% dintre femeile chestionate. În schimb, practici mai îndrăzneţe, cum ar fi penetrarea anală, sunt ocolite în răspunsuri. Atracţia homosexuală  este declarată de 9% dintre persoanele participante la sondaj. Tinerii între 20 şi 35 de ani sunt, potrivit propriilor lor declaraţii, amatori de experienţe "tari" în cluburi, primul pas făcându-l frecvent tinerele. Autorii anchetei susţin, pe baza răspunsurilor colectate, că francezii acestui deceniu sunt mult mai liberi în modul cum fac sex, comparativ cu părinţii lor. Totuşi, 77% dintre persoanele chestionate consideră fidelitatea ca esenţială pentru o relaţie de cuplu armonioasă. Prof. dr Nicolae Calomifirescu spune ca această schiţă a sexualităţii franceze nu impresionează, pentru că se menţine în nota tradiţională, aşa cum o descoperim în literatură, pictură, filmele franceze etc. De altfel, această schiţă poate fi valabilă, cu mici diferenţe, oricărui popor latin, care îşi face bine meseria de amant, inclusiv poporului român.

Experţii noştri
Prof. dr Nicolae Calomfirescu
şeful Secţiei Urologie, doctor în Medicină, Spitalul Militar "Prof. Dimitrie Gerota"

Dr Vasile Benea
medic primar, cercetător ştiinţific, Clinica Dermato-Venerice "Prof. dr Scarlat Longhin"

Conf. dr Daniel Popescu
medic primar Obstetrică-Ginecologie, directorul Policlinicii "Şerban Vodă"

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă