x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Amsterdam - Faimosul "cartier roşu", la final?

Amsterdam - Faimosul "cartier roşu", la final?

de Magda Marincovici    |    29 Sep 2007   •   00:00

Faimosul "cartier roşu" din Amsterdam ar putea deveni o amintire. Pentru că municipalitatea a ajuns la concluzia că in acest loc se practică o formă modernă de sclavie sexuală şi de crimă organizată.

Cunoscută sub numele de Red Light District, această zonă atrage in fiecare an milioane de turişti de pretutindeni. Nu intămplător, la fel de bine cartierul ar putea fi numit Turnul Babel.

Un bulevard şi mai multe stradele inguste ca nişte ganguri sunt pline de vitrine, in care se expun femei generos machiate, dar sumar imbrăcate. De la intrarea in celebrul bulevard pănă la neoanele şi draperiile din vitrine, totul este de culoare roşie.

Red Light District este unul dintre cele mai vechi cartiere ale Amsterdamului, spre care se indreaptă femei şi bărbaţi de toate vărstele nu neapărat pentru o partidă de sex, ci din curiozitatea de a vedea prostituatele in vitrină.

Municipalitatea vorbeşte despre un fond de vreo 15 milioane de euro pentru transformarea "cartierului roşu" intr-unul de locuinţe decente şi magazine prospere.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă