x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Atenţie : Meningită

Atenţie : Meningită

de Magda Marincovici    |    21 Iul 2007   •   00:00

154 de cazuri de meningită acută de etiologie virală, cea mai afectată fiind grupa de vărstă 5-30 ani. Primele cazuri au fost raportate incepănd din 25 iunie-1 iulie.

154 de cazuri de meningită acută de etiologie virală, cea mai afectată fiind grupa de vărstă 5-30 ani. Primele cazuri au fost raportate incepănd din 25 iunie-1 iulie. "Investigaţiile au arătat că virusul responsabil este «echo4», care, in mod frecvent, nu ar trebui să provoace meningită", a declarat profesorul doctor Adrian Streinu Cercel. Epidemiologic, cazurile nu au legatură intre ele, deci se exclude transmiterea de la om la om. Potrivit specialiştilor, posibilii factori de risc sunt imbăierea in locuri neavizate sanitar, corelat cu circulaţia mai intensă a enterovirusurilor in sezonul estival. Medicul Streinu Cercel a precizat că la Institutul "Matei Balş" media internărilor zilnice este de 3-5 cazuri, iar in intervalul 1-19 iulie au fost spitalizate 74 de persoane.

Meningita debutează cu dureri agresive de cap şi febră, impunănd consultarea urgentă a medicului. Pentru a preveni boala, este necesară respectarea igienei personale şi evitarea scăldatului in ape neautorizate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă