x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Atentie - Prea multa sare in bucatele copiilor

Atentie - Prea multa sare in bucatele copiilor

de Steluta Indrei    |    14 Ian 2007   •   00:00
Atentie -  Prea multa sare in bucatele copiilor
Alimente sarate, hipertensiune garantata
Alimentele din zilele noastre contin din ce in ce mai multa sare. Chiar si hrana bebelusilor este prea sarata. Consecinta: la maturitate vor suferi de hipertensiune arteriala.

Consumul crescut de sare este periculos pentru sistemul cardiovascular, provocand hipertensiune arteriala. Problema care in prezent afecteaza chiar si adolescentii. Potrivit unui studiu, reducerea aportului de sare din alimentatia bebelusilor si copiilor garanteaza reducerea riscului hipertensiunii arteriale la maturitate. Cantitatea de sare recomandata zilnic nu trebuie sa depaseasca 6 grame (mai putin de o lingurita).

STUDIU. Testele efectuate in randul a 1.000 de copii cu varste intre 8 si 16 ani au scos la iveala ca reducerea cu 42% a consumului de sare are ca efect scaderea tensiunii arteriale la varsta adulta cu 1,2 mm Hg. In cazul bebelusilor, scaderea cu 54% a aportului de sare induce reducerea tensiunii cu 2 mm Hg la maturitate.

Alimentele cu un continut ridicat de sare preferate de copii sunt biscuitii, sticksurile, pufuletii, chipsurile, mezelurile, branzeturile, produsele fast-food, unele sortimente de piureuri pentru bebelusi. Este bine ca astfel de alimente sa fie inlocuite cu hrana preparata de mamici si cu fructe si legume proaspete.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă sare