x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Boli de inima - Acneicii se imbolnavesc mai greu

Boli de inima - Acneicii se imbolnavesc mai greu

de Georgeta Licsandru    |    04 Iul 2005   •   00:00

Baietii care au acnee in adolescenta prezinta riscuri mai mici de a suferi de boli cardiovasculare la varsta adulta. Explicatia acestui fapt este data de cercetatorii de la Universitatea Glasgow (Scotia).

Acestia afirma ca testosteronul (hormon masculin) ii apara pe baieti de bolile de inima la maturitate prin faptul ca intervine in metabolismul lipidelor si glucidelor. In adolescenta, organismul produce o cantitate mare de hormoni sexuali masculini, aceasta fiind una dintre cauzele acneei.

STUDIU. Doctorul Peter Makkarron, unul dintre autorii studiului, sustine ca persoanele care au avut acnee juvenila au mai putine riscuri de a suferi un infarct. "Exista numeroase dovezi ca la varsta medie consumul de alcool, fumatul, sedentarismul sunt factori care predispun la aparitia bolilor cardiovasculare, cele care se numara printre primele cauze de decese in lume. Acneea este semnul unui nivel ridicat de testosteron, iar studiul nostru arata ca hormonii sexuali pot avea un rol deosebit in prevenirea bolilor de inima", arata dr. Makkarron.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă