x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Campanie de informare SIDA şi TBC

Campanie de informare SIDA şi TBC

de Magda Marincovici    |    02 Iul 2009   •   00:00

Fundaţia Romanian Angel Appeal desfăşoară între 29 iunie şi 5 iulie o campanie de sensibilizare a jurna­liş­tilor la problema SIDA şi TBC. Cam­pania pleacă de la statisticile conform cărora în România zilnic se înregistrează aproximativ 70 noi cazuri de TBC şi patru-cinci persoane mor din această cauză.



STATISTICI ALARMANTE
Într-o săp­tă­mâ­nă, la noi mor mai multe persoane de TBC decât numărul total al persoa­ne­lor decedate de gripă nouă în în­trea­ga lume. În această perioadă, co­or­donatori de proiect pe prevenţie SIDA şi TBC de la Romanian Angel Appeal şi Asociaţia Română Anti-Sida vor oferi in­for­maţii despre activi­tă­ţi­le desfăşurate în domeniul pre­ven­ţi­ei.

Aceste acti­vităţi cuprind: programul de schimb de seringi pentru de­pen­denţii de heroină şi de oferire a unei minime asistenţe medicale printr-o unitate medicală mobilă (în 2007, în Bu­cu­reşti erau înregistraţi 18.000 de de­pendenţi de heroină injec­tabilă), programul de distribuţie de prezervative pentru prostituate, programul de internare a persoa­ne­lor din grupurile vulnerabile (rromi, oamenii străzii) care suferă de TBC.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă