x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Campanie - Priveste-ma, nu sunt o eticheta!

Campanie - Priveste-ma, nu sunt o eticheta!

22 Mar 2005   •   00:00

Fundatia Estuar a lansat campania "Priveste-ma, nu sunt o eticheta!", prin care se doreste informarea elevilor de liceu, a studentilor, profesorilor si parintilor cu privire la sanatatea mintala.

Promovand modelele europene in domeniul sanatatii mintale, campania fundatiei contribuie la includerea celor cu astfel de probleme in societatea romaneasca. De asemenea, se urmareste prevenirea si depistarea comportamentelor dificile si a exceselor in randul adolescentilor si tinerilor. Doctorul Cristian Andrei, presedintele Fundatiei Estuar, atrage atentia ca un procent ingrijorator de tineri romani sunt tentati de droguri, tutun si alcool, au manifestari violente sau depresive, devieri alimentare. Conform Studiului National privind Consumul de Tutun, Alcool si Droguri, 88% dintre adolescentii de 16 ani au consumat alcool, 14% au tulburari de comportament, 18% au ticuri, 5% au avut tentative de suicid.

"Prin aceasta campanie dorim sa obtinem o schimbare a atitudinii tinerilor fata de persoanele cu probleme de sanatate mintala, a atitudinii profesorilor fata de tinerii cu astfel de probleme, reducerea folosirii limbajului neadecvat in scoli si cresterea numarului de persoane tinere care sa se adreseze specialistilor, medicului de familie sau unei organizatii neguvernamentale specializate pentru rezolvarea problemelor lor", a declarat Mihaela Mohorea de la Fundatia Estuar.

Campania se va desfasura in peste 20 de licee si cinci universitati din Bucuresti, Botosani, Cluj, Constanta si Ploiesti. La orele de dirigentie sau la cursurile optionale se vor discuta problemele adolescentilor, se vor distribui pliante cu informatii despre sanatatea mintala si materiale promotionale, vor avea loc reprezentatii de teatru-forum sustinute de membrii fundatiei. Peste 3.000 de profesori, consilierii scolari si parinti vor fi instruiti in domeniul sanatatii mintale. (Steluta Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă