x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Chinul slabitului la Hollywood

Chinul slabitului la Hollywood

01 Iul 2004   •   00:00

Tonny Perrone, nutritionistul cel mai cautat de vedetele de la Hollywood, afirma intr-un interviu ca silueta noastra este amenintata de "alimentatia moderna, foarte bogata in zahar".

LISTA. In urma cu zece ani, Tonny Perrone debuta ca nutritionist la Hollywood. Printre primii sai "clienti" au fost Dom DeLouise, Charlie Sheen, Wayne Newton, Merv Griffin, Lisa Marie Presley. Si asta n-ar fi totul, caci agenda nutritionistului starurilor este completa pentru urmatoarele sase saptamani. Faimoasa lista a starurilor care au trecut pragul cabinetului lui Perrone, strategic situat in centrul Hollywood-ului, apare in recentul sau volum consacrat metodelor care ajuta la redobandirea siluetei.

PERFORMANTE. Cel mai spectaculos rezultat l-a obtinut Perrone in transformarea trupului lui Demi Moore. "Demi a apelat la mine pentru ca isi dorea sa ajunga din punct de vedere fizic la ceea ce ati remarcat in G.I. Jane si Striptease. Azi, ea nu mai are nevoie de mine. Stie sa-si mentina silueta pentru ca s-a integrat perfect in principiile de nutritie si de activitate fizica pe care am lucrat amandoi", spune Perrone. Printre pariurile castigate de Perrone trebuie inclus si Denzel Washington, care in doar trei luni a trecut de la fragilitatea unui handicapat la robustetea unui campion de box.

ARGUMENTE. Doua sunt argumentele pe care se bazeaza Perrone cand sustine ca nu-i este teama de concurenta. Unul este chiar pregatirea sa profesionala. "In toata tara nu sunt 100 de persoane care sa faca meseria mea, avand pregatirea pe care o am eu in biochimie si psihologie. Majoritatea celor care se declara nutritionisti nu au urmat studii superioare in aceste discipline". Al doilea argument este stilul de alimentatie. "Creste numarul celor care urmeaza regimuri de slabit si totusi creste numarul obezilor. Cifrele sunt edificatoare. Cu cat diminuati consumul de grasimi cu atat provocati corpul sa pastreze propriile grasimi", avertizeaza nutritionistul starurilor americane. In opinia lui Perrone, regimurile sarace in grasimi sunt valabile pe perioade scurte. Insa nu trebuie sa eliminam grasimile din alimentatie pe termen lung. Perrone pune excesul ponderal pe seama glucidelor. "Alimentatia moderna este foarte bogata in zaharuri si excesul de energie este stocat sub forma de grasimi". Perrone demonteaza si mitul creat in jurul activitatii fizice de sala ca metoda de eliminare a kilogramelor nedorite. "Daca alergati o ora pe banda de exercitii, puteti elimina maximum 30 de grame de grasimi. Deci pentru a pierde o jumatate de kilogram sunt necesare miminum 16 sedinte de banda. Daca alegati pe banda o data pe saptamana, veti scapa de o jumatate de kilogram abia dupa patru luni, in timp ce un regim alimentar sarac in glucide va poate scuti de un kilogram de grasimi intr-o saptamana." (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă perrone