x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cine are nevoie de dictatori? Ce faci când partenerul tău vrea să fie „la comandă”

Cine are nevoie de dictatori? Ce faci când partenerul tău vrea să fie „la comandă”

de Dan Cuandi    |    18 Iul 2014   •   23:11
Cine are nevoie de dictatori? Ce faci când partenerul tău vrea să fie „la comandă”

Studiile atestă faptul că în toată zona balcanică şi de est a Europei bărbatul are tendinţe dominante faţă de parteneră. Atunci când el învinge în această luptă tacită sau deschisă pentru şefie în cuplu, lucrurile pot evolua negativ, femeia având de suferit mult. Trebuie ţinut cont de faptul că bărbatul care reuşeşte să se impună total şi capătă un comportament dictatorial poate lua decizii eronate privitoare la rezolvarea situaţiilor critice în cuplu. Mai grav, femeia transformată într-o supusă se va distanţa treptat de acesta, iar comunicarea tinde să dispară. Un alt aspect la fel de periculos îl reprezintă faptul că un soţ „dictator” nu va putea fi niciodată un bun părinte, ci doar un „gardian” pe care micuţul nu-l va putea iubi. Este dovedit faptul că în familiile în care tatăl controlează dictatorial totul, iar mama are un comportament supus, copilul suferă traume psihice care pot da naştere la grave tulburări de comportament ale viitorului adolescent sau tânăr.

A. Situaţia unui cuplu tânăr
Dacă este vorba de un cuplu aflat în primii doi de convieţuire, lucrurile se pot schimba mai rapid şi mai uşor. Este nevoie ca, într-o primă etapă, partenera să ignore total discuţiile în care soţul îşi arată supremaţia. Dacă femeia îl contrazice fără argumente bine fondate, el va fi cel care va triumfa. Uşoara indiferenţă şi pasivitate faţă de atitudinea sa de şef este prima armă care poate fi folosită într-un cuplu ce nu a depăşit doi ani. Este foarte important ca bărbatul ..............................

Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia cuplu relaţii