x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cititorii intreaba, specialistul raspunde

Cititorii intreaba, specialistul raspunde

27 Aug 2004   •   00:00

Pentru problemele de sanatate mentionate in scrisorile dumneavoastra, dr. Stefan Manea va indica o serie de tratamente naturiste. Speram ca retetele prescrise de specialistul nostru sa contribuie la refacerea sanatatii. Asteptam in continuare scrisorile dvs.

Doctor STEFAN MANEA

RAMONA IONESCU, BUCURESTI: "Am pietre la rinichi si urmez cu sfintenie tratamentul indicat de medic. Dar am convingerea ca acesta, asociat cu un tratament naturist, m-ar ajuta sa elimin pietrele. Credeti ca e posibil?"

Pe langa tratamentul indicat de medicul dumnea-voastra, va mai recomand un tratament complementar: Hofisan - cate doua tablete de trei ori pe zi, cu 45 - 60 de minute, inainte de mese; Maganghinar - o tableta de trei ori pe zi, inainte de mesele principale, cu infuzie de Tei; extract hidroalcoolic de Papadie - cate 20 de picaturi de trei ori pe zi, in infuzie de Tei, inainte de mese; suc de Pastarnac - doua cesti pe zi, inainte de mese; corectia unei eventuale disbacterioze intestinale si tratarea unei infectii urinare, care pot intretine litiaza.

DORIN PUFULETE DIN IASI: "Am un baietel de 8 ani. Si ma intereseaza un tratament pentru stimularea poftei de mancare, deoarece la mesele principale abia daca inghite cate ceva, iar pachetelul pe care i-l pregatesc pentru scoala il aduce acasa neatins".

Medicul pediatru poate depista cauzele eventuale ale acestei neplaceri care poate fi de natura hepato-renala, intestinala, endocrina, parazitologica, o stare de reactivitate emotionala exagerata, influenta unei raceli sau viroze anterioare, carenta unor oligoelemente care reduce sensibilitatea gustativa etc.

Pe langa un tratament etiologic, eventual, va recomand: Redigest - 3 tablete (masticabile) pe zi inainte de mese; Extravit M - 3 tablete (masticabile) zilnic, inainte de mese; extract hidroalcoolic de Coada soricelului si de Papadie cate 10 picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese (in infuzie de Menta si de Albastrele).

ANAMARIA VASILESCU, GIURGIU: "Exista vreo crema de protectie contra soarelui obtinuta din plante. Mi-ar fi de mare ajutor deoarece de la cremele cumparate pana acum am facut alergie".

Pentru protectia antisolara a pielii, incercati aplicarea locala a uleiurilor de Catina ca atare sau inglobat intr-o baza de creme preparate in farmacii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă