x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cura de ape termale vindeca eczemele

Cura de ape termale vindeca eczemele

23 Mar 2005   •   00:00

Patologie foarte frecventa, eczemele s-au dublat in ultimii zece ani, afectand intre 10% si 15% din populatia Frantei. Autoritatile atrag atentia ca aproximativ 20% dintre copii se confrunta cu aceasta problema de sanatate.



  • de MAGDA MARINCOVICI

  • VULNERABILI. Copiii sunt predispusi la eczeme si mai ales la complicatiile provocate de aceasta boala de piele
    Eczemele apar in conditii speciale: cazuri de alergii in familie, piele uscata si predispusa la fisuri care permit patrunderea alergenilor (microbi, praf, polen etc.) in piele.

    DEBUT. Aceasta afectiune debuteaza in general inainte de implinirea varstei de 2 ani. Chiar daca boala dispare inainte de varsta de 10 ani, totusi este necesar un tratament. Eczema este o boala de piele care se manifesta prin mancarimi care influenteaza calitatea somnului. Riscul de infectii este permanent. Ranile provocate de eczeme apar frecvent in zona genunchiului, pe fata, intre degete. La copiii mici, eczemele pot provoca leziuni pe piept, pe pielea gatului si a capului. Astfel, micutii transpira, se scarpina puternic, pana la sangerare. De asemenea, stresul poate reprezenta un factor declansator si agravant al simptomelor proprii eczemei.

    TRATAMENT. Cura termala reprezinta cea mai buna solutie in cazurile de eczema. Sunt recomandate apele termale care contin seleniu sau calciu, magneziu, compusi care au o actiune benefica asupra pielii. Zilnic, timp de trei saptamani, se vor efectua local sau pe tot corpul dusuri speciale cu presiune. Chiar daca la inceput vom acuza unele dureri usoare, trebuie sa le suportam deoarece aceasta terapie este eficienta. In plus, treptat, dusurile au actiune relaxanta.

    In cazurile de eczeme, tratamentele cu medicamente constau in aplicarea zilnica de medicamente corticoide. Medicina termala reprezinta o alternativa cu multiple avantaje la tratamentul pe baza de medicamente.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă