x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Dietă de sezon în patru paşi. Ce trebuie să mănânci cât e vara de lungă!

Dietă de sezon în patru paşi. Ce trebuie să mănânci cât e vara de lungă!

26 Iun 2014   •   23:29

 Vara este momentul cel mai potrivit pentru o cură de slăbire. Putem să avem o dietă variată şi cu puţine calorii, pentru că din coşul verii nu lipsesc fructele şi legumele proaspete, recunoscute pentru valoarea lor energetică redusă.

Iată câteva reguli ale dietei din lunile de vară:

1. Mâncaţi cât mai multe legume crude: castraveţi, roşii, ardei, morcovi, varză. Acestea sunt bogate in fibre alimentare solubile, acele fibre care contribuie la reducerea colesterolului in sănge, la detoxifierea organismului şi la scăderea in greutate.
Fibrele intervin in asimilarea grăsimilor şi, in acelaşi timp, elimină toxinele din organism.

2. Inlocuiţi dulciurile cu fructe proaspete: vişine, caise, piersici, pepene. Fructele sunt cea mai bună alegere pentru persoanele care vor ceva dulce, dar trebuie să ţină cont de calorii.
Zahărul din fructe eliberează energia treptat, astfel fiind evitate şocurile insulinice, creşterea sau scăderea bruscă a glicemiei. In zilele caniculare, senzaţia de sete creşte dacă măncăm produse cu un conţinut ridicat de zahăr (prăjituri, ciocolată). Şi băuturile carbogazoase provoacă sete, deoarece conţin 10%-11% zahăr. Fructele insă sunt o soluţie bună pentru hidratare in această perioadă. Ele vin cu un zahăr sănătos şi un conţinut ridicat de apă (aproximativ 90% apă). Potolirea setei cu ajutorul fructelor, dar şi al legumelor este mai evidentă şi de mai lungă durată decăt atunci cănd bem rapid o cantitate mare de apă.

Citește continuarea pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia dieta vară