x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Două noi cazuri de infectare cu virusul A H1N1 confirmate în România

Două noi cazuri de infectare cu virusul A H1N1 confirmate în România

14 Iun 2009   •   00:00

Numărul cazurilor de gripă nouă AH1N1 a ajuns la 16, după ce Institutul Cantacuzino a confirmat alte două îmbolnăviri.


Institutul Cantacuzino a confirmat alte două îmbolnăviri cu vi­ru­sul gripal AH1N1, în cazul părinţilor bărbatului de 37 de ani care a ve­nit la 10 iunie din Canada. Ministerul Sănătăţii (MS) a anun­ţat, ieri, că părinţii acestui bărbat au fost şi ei depistaţi pozitiv în urma pro­be­lor de laborator.

Aceştia sunt internaţi, de sâmbătă seară, la Institutul "Matei Balş", alături de băiatul lor şi de soţia acestuia, unde li se acordă asistenţă medicală de specialitate şi li se administrează tratament antiviral. Pâ­nă în prezent, în Ro­mâ­nia 16 per­soane au fost îmbolnăvite cu noul virus gripal AH1N1, dintre aces­tea, nouă fiind deja vindecate.

Ceilalţi pacienţi internaţi au o evo­lu­ţie favorabilă. Minis­trul Să­nă­tă­ţii, Ion Bazac, citat de Mediafax, a de­clarat că pandemia de gripă anunţată de OMS are un nivel moderat. Bazac atrage atenţia că în ţara noastră viaţa trebuie să decurgă absolut normal şi populaţia nu trebuie să fie afectată. MS reaminteşte populaţiei că toate persoanele care că­lă­to­resc trebuie să respecte măsurile preventive comunicate de autorităţi.


×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă