x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Dusurile autobronzante

Dusurile autobronzante

18 Mai 2005   •   00:00

Acestea reprezinta cea mai noua metoda de bronzare pentru cei care vor sa aiba pielea ciocolatie, dar au probleme cu razele ultraviolete.

  • de MAGDA MARINCOVICI
  • VIATA SANATOASA

  • FARA SOARE. Dusurile autobronzante reprezinta o solutie pentru persoanele care au probleme cu razele ultraviolete, dar totusi vor sa aiba pielea ciocolatie
    O simpla apasare pe un buton si o lotiune autobronzanta se asaza pe corp. Este o noua metoda de bronzare fara raze ultraviolete. Este cea mai noua metoda care, de curand, a fost importata de europeni din Statele Unite.

    Peste Ocean, dusurile autobronzante sunt extrem de apreciate, mai ales printre staruri. Din 2003, noua metoda de bronzare a trecut Oceanul si a ajuns in Franta. Ea a fost extrem de bine primita, in conditiile in care cererea este in continua crestere. La ora actuala, atat femeile, cat si barbatii doresc sa aiba pielea ciocolatie tot timpul anului. Pentru ca bronzul confera o mina optimista, sanatoasa, ceea ce poate asigura succesul in cariera, spun specialistii.

    MODERN. Metoda bronzarii prin pulverizarea unei lotiuni nu-i noua. S-au folosit dispozitive asemanatoare unor pistoale care raspandeau pe corp lotiunea de bronzare. Spre deosebire de aceasta metoda, cele mai moderne saloane de bronzare au fost dotate cu dusuri autobronzante. Este vorba despre cabine de dusuri sofisticate care ne scutesc de razele ultraviolete, dar asigura depunerea unei pelicule autobronzante sub forma unor picaturi foarte mici. Formarea peliculei este rapida - cateva minute - si uniforma. Potrivit specialistilor, aceasta metoda vizeaza doar aspectul estetic. Cabinele de bronzare sunt transparente, exclud senzatia de lipsa de aer si asigura, in functie de preferinta, trei niveluri de bronzare: usor, mediu, tare. Dar cel mai important este ca acest gen de bronz este lipsit de riscuri, in sensul ca ne protejeaza de imbatranirea prematura a pielii.

    PLANTE SI CITRICE. Avantajele acestei metode de bronzare sunt conferite de compozitia lotiunii aplicate pe piele. Ca si cremele si sprayurile de bronzare, aceasta lotiune utilizata in dusuri contine extracte din aloe vera, care favorizeaza hidratarea corespunzatoare a pielii, extracte din citrice si DHA (dihidroacetona), molecula care actioneaza la nivelul celulelor epidermei, modificandu-i culoarea.

    Pentru obtinerea unui rezultat optim, trebuie respectat un set de reguli. Mai intai, se va proceda la indepartarea celulelor moarte pentru a permite repartizarea uniforma a lotiunii si se va evita folosirea deodorantului, parfumului sau cremelor, care pot impiedica patrunderea lotiunii de bronzare. Spre deosebire de dusul obisnuit, in cazul de fata veti proteja foarte bine parul. Daca doriti sa nu expuneti intregul corp, atunci demarcati portiunile respective cu tesaturi din bumbac. Imediat dupa dus, pielea este usor umeda. Ea va fi tamponata cu delicatete. Nuanta obtinuta nu este foarte puternica, dar progresiv, in cateva ore, ea devine din ce in ce mai "aramie".

    REGULI
    Bronzul dureaza in medie sapte zile pe corp si mai putin de cinci zile pe fata. Este posibila improspatarea bronzului, avand grija sa lasam cel putin 24 de ore intre doua sedinte. Specialistii recomanda sa nu facem exercitii fizice ample care sa provoace transpiratie, deoarece aceasta poate sa anuleze acoperirea uniforma a bronzului. Mai trebuie retinut ca DHA - molecula care asigura imprimarea bronzului - nu are capacitatea de a ne proteja impotriva razelor solare. Astfel, daca mergeti la plaja, in mod obligatoriu veti acoperi pielea cu un strat de crema corespunzatoare.
    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă bronzare