x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Eveniment - Salvati copiii cu dizabilitati!

Eveniment - Salvati copiii cu dizabilitati!

21 Apr 2005   •   00:00

"15 ani pentru viitor - privind dincolo de dizabilitate". Acesta este numele conferintei care a incheiat programul de finantare Radda Barnen (Salvati Copiii Suedia) in Romania.



  • de ANDRADA FLORIA

  • In cadrul conferintei, reprezentantii organizatiilor neguvernamentale TREBUIE si ASCHF-R (Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic - Romania) au prezentat raportul de evaluare a efectelor finantarii Radda Barnen. Astfel, dupa 15 ani de implicare suedeza in aceasta problema, imaginea copiilor cu handicap fizic sau psihic s-a schimbat. Inainte de 1990, problemele acestor copii erau total ignorate. Astazi insa, parintii au invatat exact ce este cel mai bine sa faca pentru copiii lor. Ei nu trebuie sub nici o forma marginalizati, ci integrati in societate: "Copiii trebuie sa invete cum sa negocieze cu propriile dificultati", sustine expertul britanic Gerison Lansdown, raportor UNICEF si ONU, cea care a realizat raportul de evaluare a finantarii.

    REZULTATE. Evaluarea arata ca nivelul de ostilitate fata de copiii cu dizabilitati se diminueaza treptat, ei incepand sa fie prezenti in viata comunitatii. In plus, copiii si tinerii cu handicap din intreaga tara vor beneficia de o gama larga de servicii in filialele judetene ale ONG-urilor. In cadrul conferintei s-a pregatit si "Manifestul copiilor cu dizabilitati", care va fi inaintat Comisiei pentru Drepturile Omului din cadrul Senatului Romaniei, de 1 iunie.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă