x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Fericirea din spray

Fericirea din spray

de Magda Marincovici    |    09 Mai 2009   •   00:00
Fericirea din spray
Sursa foto: /stockxpertcom

PSD502 este numele de cod în spatele căruia se află un spray destinat bărbaţilor cu tulburări de ejaculare. Scopul acestui produs: întârzierea ejaculării.



Sprayul a fost pus la punct de echipa profesorului Dinsmore de la Royal Victoria Hospital Belfast (Irlanda de Nord). Studiul cercetătorilor irlandezi a fost publicat în revista British Journal of Urology International. Modul de folosire al sprayului este extrem de simplu: se pulverizează pe organul sexual înainte cu cinci minute. El conţine substanţe cu acţiune asupra organului sexual. 300 de bărbaţi de peste 18 ani, suferinzi de ejaculare precoce (imposibilitatea de a menţine un raport sexual mai mult de un minut) au fost incluşi în studiul cercetătorilor din Belfast. Studiul a durat trei luni şi s-a derulat în 31 de centre europene. Jumătate dintre bărbaţi a primit PSD 502, iar cealaltă jumătate a beneficiat de un spray placebo. Rezultatele sunt surprinzătoare: actul sexual al bărbaţilor cu spray PSD 502 a avut o durată de şase ori mai mare, comparativ cu cel prestat de bărbaţii din lotul placebo. În plus, 90% dintre utilizatorii lui PSD 502, durata raportului sexual a crescut de la câteva secunde la patru minute.

Prof. dr Nicolae Calomfirescu foloseşte termenul de ejaculare prematură. În opinia specialistului, acest tip de ejaculare descrie situaţia în care un bărbat ejaculează prea devreme. Uneori, acest lucru se întâmplă chiar înaintea apariţiei oricărei stimulări directe. Numai gândul la o situaţie stimulantă din punct de vedere sexual poate declanşa ejacularea. Totuşi, este mult mai obişnuit ca ejacularea să apară ori în timpul, ori la scurt timp după penetrare. Ejacularea prematură afectează cel puţin unul din zece bărbaţi. Din păcate, numai 10% dintre cei suferinzi urmează un tratament. Profesorul doctor Nicolae Calomfirescu atrage atenţia că numărul bărbaţilor cu disfuncţie erectilă creşte o dată cu vârsta. Ejacularea prematură este una dintre cele mai răspândite probleme sexuale care-i afectează pe bărbaţi.

EXPERŢII NOŞTRI

Prof. dr Nicolae Calomfirescu
şeful Secţiei Urologie, doctor în Medicină, Spitalul Militar "Prof. Dimitrie Gerota"

Dr Vasile Benea
medic primar, cercetător ştiinţific, Clinica Dermato-Venerice "Prof. dr Scarlat Longhin"

Conf. dr Daniel Popescu
medic primar Obstetrică-Ginecologie, directorul Policlinicii "Şerban Vodă"

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă