x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Gonflarea punctului G

Gonflarea punctului G

de Magda Marincovici    |    05 Mai 2007   •   00:00
Gonflarea punctului G

Cum stai cu dragostea? Prost. Soluţia: gonflarea punctului G, prin injectarea de colagen sau acid hialuronic. Dr. Marie Claude Benattar, care practică această "operaţie", ne oferă informaţii.


Cum stai cu dragostea? Prost. Soluţia: gonflarea punctului G, prin injectarea de colagen sau acid hialuronic. Dr. Marie Claude Benattar, care practică această "operaţie", ne oferă informaţii.

Există două tipuri de orgasme: clitoridian, mai cunoscut şi mai abordabil, şi vaginal, mai puţin cunoscut, dar mai intens. Orgasmul vaginal este in principal legat de stimularea punctului G, cunoscut şi sub numele de prostata feminină. Punctul G a fost descoperit de cercetătorul german Von Graffenberg in anii ’50.

Recent, respectiv in 1999, Zaviavic a confirmat pe baza a 200 de autopsii existenţa unui ţesut glandular peri-uretral la 80% dintre femei. In cazul unor femei, tulburările sexuale ar putea fi provocate de atrofierea controversatului punct G. Scăderea nivelului hormonilor feminini poate genera micşorarea acestui ţesut şi, implicit, dezechilibrul treptat al activităţii sexuale. Pentru a reechilibra dorinţa şi plăcerea sexuală, numeroşi medici recurg la mărirea acestei zone numite punctul G.

TRATAMENTE. Iniţial, gonflarea punctului G a fost practicată de doctorul Matlock in Statele Unite. Doctorul Matlock, supranumit Picasso-ul vaginului, apela la injecţii cu colagen prelevat de la femei. Colagenul purificat este reinjectat in zona cea mai sensibilă a vaginului. In Franţa, doctorul Marie Claude Benattar a ales o altă cale: injectarea de acid hialuronic. Folosit frecvent in medicina estetică şi, mai nou, contra incontinenţei feminine, acidul hialuronic poate fi uşor injectat in mucoasa zonei erectile feminine, sub anestezie locală şi cu aplicarea in prealabil a unui gel. Acidul hialuronic are un termen de valabilitate limitat, fiind extrem de perisabil. Scopul tratamentului este de a reactiva sensibilitatea prostatică a femeii.

Potrivit specialistului nostru, medicul Nicolae Calomfirescu, este prematur la ora actuală de a decreta această soluţie ca fiind miraculoasă in cazul tulburărilor sexuale feminine. Această tehnică ar putea constitui o şansă pentru femeile aflate in impas, dar ea va fi accesibilă in viitorul apropiat, nu chiar de măine. Pentru că sunt necesare studii care să stabilească efectele in plan fizic, dar şi psihic. Deşi in faza cercetării, este o soluţie, evident ca tot ce este nou, seducătoare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă