x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Gratuitati putine

Gratuitati putine

24 Mai 2005   •   00:00

Din luna iunie 2005, copiii, gravidele, lehuzele si veteranii de razboi vor primi tratamente gratuite la nivelul pretului de referinta, a anuntat prof. dr. Cristian Vladescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Aceasta inseamna ca se va elibera gratuit cel mai ieftin medicament din grupa care contine aceeasi substanta de baza. Daca din aceasta grupa se doreste un medicament mai scump, se plateste diferenta dintre pretul de referinta si pretul produsului achizitionat. Pana acum, aceste categorii de populatie aveau dreptul la orice tratament gratuit, pe baza sau nu de prescriptie medicala.

Masura va intra in vigoare la 15 zile dupa 19 mai 2005, data de publicare a acesteia. Presedintele CNAS a precizat ca: "Pana acum nu a existat nici un control privind preturile medicamentelor pentru copii si gravide, care pot fi cumparate si fara reteta, respectiv OTC. Pentru ca cel mai mare consum de medicamente gratuite era din aceasta categorie, autoritatile au hotarat introducerea unui pret de referinta in cazul produselor prescrise fara bani copiilor, gravidelor, lehuzelor". Retetele prescrise pana la data intrarii in vigoare a noului sistem de gratuitati sunt valabile 30 de zile. (Steluta Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă