x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Hrăniţi copiii lumii!

Hrăniţi copiii lumii!

de Steluta Indrei    |    18 Noi 2007   •   00:00
Hrăniţi copiii lumii!
Sursa foto: NICHOLAS KAMM/

Creatoarea de modă Lauren Bush, nepoata preşedintelui american, a iniţiat o campanie de străngere de fonduri destinate combaterii foametei in răndul copiilor.

CAMPANIE - Lauren Bush, cu sacul plin cu merinde

Creatoarea de modă Lauren Bush, nepoata preşedintelui american, a iniţiat o campanie de străngere de fonduri destinate combaterii foametei in răndul copiilor.

Â
In lume, un copil moare de foame la fiecare cinci secunde. Pentru a lupta contra lipsei de hrană in lume, Lauren Bush a creat o geantă pe care este inscris mesajul "Feed the children of the world" (Hrăniţi copiii lumii!). Geanta este pusă in vănzare pe site-ul organizaţiei World Food Program (WFP), fondurile obţinute fiind destinate copiilor din ţările sărace. Lauren Bush este purtător de cuvănt al WFP de trei ani, incă din perioada studenţiei, cănd era un fotomodel de succes. Pe durata mandatului, Lauren Bush a vizitat mai multe ţări care au beneficiat de programul pentru asigurarea hranei copiilor. Printre ţările vizitate s-au numărat Guatemala, Cambodgia, Sri Lanka, Laos, Tanzania. Lauren povesteşte că pe parcursul călătoriilor a intălnit oameni care "luptă in fiecare zi pentru a obţine unul dintre cele mai elementare drepturi: hrana". Datorită programelor umanitare, WFP a reuşit să hrănească anul trecut peste 16 milioane de copii şcolarizaţi. Recent, Lauren a creat o geantă inspirată din forma sacilor cu care este transportată hrana pentru copii. Denumită Feed bag (geantă pentru hrană), aceasta costă 60 de dolari. O sumă cu ajutorul căreia un copil primeşte o masă pe zi, timp de un an.

steluta.indrei@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă lauren lauren bush