x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Incubator pentru nou-nascutii prematuri

Incubator pentru nou-nascutii prematuri

09 Iun 2005   •   00:00

Sistemul sanitar romanesc se confrunta cu dificultati in ingrijirea nou-nascutilor prematuri si a celor veniti pe lume intr-o stare grava.

ATU. Noul incubator le ofera mai multe sanse de supravietuire celor veniti pe lume mai devreme
Pentru a depasi aceste dificultati si pentru a imbunatati tehnologia si metodele de tratament, HTP Medical, partener al Societatii Romane de Neonatologie si distribuitor in Romania al companiei britanice GE Healthcare, se va implica in comunicarea catre specialistii romani a noilor tehnologii folosite pe plan mondial.

PROGRAM. Romania are cea mai mare mortalitate infantila din Europa (18 morti la 1.000 nascuti vii), de aceea se impune pregatirea specialistilor in domeniul terapiei intensive pentru nou-nascuti, dar si dotarea cu echipamentele necesare pentru aceste servicii, a declarat Octavian C. Netcu, directorul HTP Medical. Prin distribuitorul sau local, compania britanica a prezentat programul de introducere in Romania a produselor din cadrul diviziei "Ingrijirea Mamei si Copilului". In premiera a fost prezentata statia de ingrijire "Giraffe Omnibed", o combinatie de incubator si masa radianta, destinata nou-nascutilor prematuri aflati in stare grava.

AVANTAJE. Spre deosebire de incubatoarele clasice, cu ajutorul noului aparat se pot controla umiditatea, oxigenul si se poate cunoaste evolutia nou-nascutului fara ca acesta sa fie mutat dintr-o parte in alta. Salteaua rotativa "Baby Susan" faciliteaza asezarea nou-nascutului in pozitia corecta pentru orice tip de proceduri si interventii, astfel fiind incurajata ingrijirea nou-nascutului impreuna cu familia.

Costul unui astfel de aparat variaza intre 25.000 si 30.000 de dolari. Statia de ingrijire a nou-nascutilor este in probe in Romania. Pana in acest moment, pentru a-i demonstra calitatile, incubatorul modern a fost probat la Maternitatea Polizu si la Maternitatea Giulesti. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă