x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Iun 2005   •   00:00

Lansare - Terapie anticancer

In tara noastra a fost inregistrata cea mai noua forma de terapie in tratamentul cancerului colorectal - Avastin, care creste speranta de viata cu 67% fata de tratamentul traditional. Acesta este primul medicament care inhiba angiogeneza, dezvoltarea vaselor de sange care hranesc tesuturile tumorale. "Celulele canceroase pot fi combatute prin intreruperea mecanismelor de dezvoltare a vaselor de sange care hranesc aceste celule. Pentru a trai, celulele canceroase au nevoie de aport sangvin. Daca acest aport sangvin este intrerupt, celulele canceroase nu se mai dezvolta. Acesta este principiul pe care se bazeaza medicamentul", a spus prof. dr. Rodica Anghel, director general al Institutului Oncologic Bucuresti.

ALIMENTATIE. Reducerea consumului de grasimi si alcool previne reaparitia cancerului de san, sustin cercetatorii americani intr-un studiu prezentat la adunarea anuala a Societatii Americane de Oncologie Clinica. La studiu au participat femei intre 48 si 75 de ani, care suferisera o operatie de cancer de san, urmata de radiere, chimioterapie si tratament hormonal. Supravietuitoarele, aflate la postmenopauza, care au redus grasimile din hrana zilnica, au prezentat un risc scazut de reaparitie a tumorii. In Romania, anual apar peste 5.000 de noi cazuri, iar 2.900 de femei mor din cauza acestei afectiuni. Doua treimi dintre bolnave se prezinta la medic in stadiile avansate de boala, iar peste jumatate din pacientele tratate chirurgical sufera mastectomie.

TOXIINFECTIE. La un camin de copii din Buzau a aparut un caz de toxiinfectie alimentara. In cazul a 11 micuti a fost confirmata prezenta unui germen patogen, trei dintre copii fiind spitalizati. Directia de Sanatate Publica a declansat o ancheta pentru a stabili cauza imbolnavirii in masa. Probele recoltate din alimentele servite copiilor au aratat ca nu mancarea a fost de vina. Foarte probabil unul dintre membrii personalului din blocul alimentar se face responsabil de imbolnavirea in masa.

TUMOARE. Un barbat in varsta de 55 de ani, din Iasi, a fost depistat cu o tumoare canceroasa de 2 kilograme. El este internat la Spitalul de Recuperare, unde urmeaza sa fie operat pentru extirparea acestei tumori situate la nivelul gatului. Deocamdata, pacientul nu poate fi operat din cauza afectiunilor inimii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă