x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

02 Iun 2005   •   00:00


  • 3 iunie 2005
  • Canada - Sange contaminat cu HIV

    Crucea Rosie din Canada a recunoscut ca a distribuit sange contaminat in anii ‘80, infectand cu virusul HIV sau cu hepatita C mai multe mii de canadieni. Scandalul privind sangele contaminat este cel mai mare dezastru din domeniul sanatatii pe care l-a cunoscut vreodata istoria Canadei. Mai bine de 3.000 dintre cei care au primit sange contaminat au murit pana acum. Crucea Rosie va fi amendata cu 4.000 de dolari si va dona peste un milion de dolari pentru finantarea unor cercetari medicale. Pentru prima data, directorul Crucii Rosii din Canada a cerut scuze victimelor si familiilor celor care au avut de suferit in urma acestui caz.

    SPITALE. Pentru prima oara in Romania, spitalele de acelasi profil au posibilitatea de a-si compara activitatea. Rapoarte in acest sens sunt publicate pe pagina de Internet a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate (INCDS), www.drg.ro, iar cele privind bugetul de venituri si cheltuieli pot fi accesate pe site-ul Ministerului Sanatatii, www.ms.ro. Informatiile se adreseaza specialistilor din sistemul sanitar si managerilor de spitale. Scopurile publicarii acestor rapoarte sunt: cresterea transparentei in activitatea spitalelor si oferirea autoritatilor sanitare posibilitatea de a avea o imagine de ansamblu asupra sistemului de ingrijiri spitalicesti.

    JOC VIDEO. Un medic spaniol a pus la dispozitia utilizatorilor de Internet un joc video conceput de el in care un motociclist ii poate "vaccina psihologic" impotriva consumului acestui drog. Medicul Juan Jos... Legarda a explicat ca jocul permite utilizatorului sa simta virtual efectele negative ale dependentei de cocaina, ceea ce il "imunizeaza" la tentatia de a incerca drogul. Jocul poate fi descarcat de la adresa www.tavad.com in spaniola si engleza.

    CANICULA. Trei femei, doua din judetul Vrancea si una din Alba, au decedat din cauza temperaturilor caniculare. Toate cele trei victime au facut insolatie din cauza expunerii neprotejate la soare. Ele au muncit la camp timp de mai multe ore, in conditiile in care temperatura depasea 30 de grade.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă