x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Mai 2005   •   00:00


  • 28 mai 2005
  • CAMPANIE. In perioada 1-4 iunie va avea loc, la Bucuresti, cea de-a IV-a Conferinta Nationala de Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala, unde "300 de medici specialisti in dermatologie sau din specialitati interesate de medicina estetica si invitati de prestigiu ai lumii medicale internationale se vor intalni cu dorinta de a invata ce este fotoimbatranirea, ca apoi sa ofere pacientilor lor cele mai competente sfaturi si cele mai noi terapii capabile sa mentina o piele frumoasa, sanatoasa si tanara", a declarat dr. Mihaela Leventer, presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica.

    ACE INFECTATE. Directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, conf. dr. Monica Pop, a sesizat Inspectia Sanitara de Stat dupa ce a gasit ace de seringa infectate in mostrele trimise de firma care a castigat licitatia electronica pentru furnizarea acestor produse. Analizele au evidentiat ca acele au fost infectate cu coci. "Utilizarea unor ace infectate in interventiile chirurgicale oculare sunt atat de grave, incat pot duce pana la orbirea pacientului", a atras atentia Monica Pop.

    DEPENDENTA. Omniprezenta jocurilor video in casele americane are drept consecinta aparitia unei noi forme de dependenta, caracterizata de tendinta de retragere din viata sociala, care afecteaza sute de mii de adolescenti si tineri. "Aceasta dependenta seamana cu cea determinata de droguri sau alcool, deoarece jocurile in retea te supun unei mari presiuni din partea coechipierilor", subliniaza psihologul David Walsh, de la Institutul National de Studii privind Presa si Familia de la Minneapolis, Minnesota.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă