x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

25 Mai 2005   •   00:00


  • 26 mai 2005
  • Conferinta - 800 de chirurgi se reunesc la Iasi

    In cadrul Conferintei Nationale de Chirurgie de la Iasi isi dau intalnire peste 800 de chirurgi. Specialisti din Romania, Marea Britanie, Franta, Italia si Norvegia vor dezbate timp de patru zile bolile pancreasului, mai ales pancreatita acuta. Conferinta Nationala de Chirurgie de la Iasi este organizata de Societatea Romana de Chirurgie, in colaborare cu cea mai importanta societate medicala din Marea Britanie. Lucrarile conferintei se vor desfasura la Hotelul Unirea din Iasi, in perioada 25-29 mai.

    GREVA. Asistentii medicali vor intra in greva la inceputul lunii iunie. Federatia Sanitas va organiza un miting in Capitala pe data de 2 iunie, iar in acelasi timp va strange semnaturi pentru greva generala. Motivul pentru care asistentii vor sa iasa in strada este ca Ministerul Sanatatii nu le-a alocat 4.000 de miliarde de lei, bani necesari pentru asigurarea, pana la sfarsitul anului, a salariilor si a tichetelor de masa. Se estimeaza ca la miting vor participa 5.000-10.000 de angajati din sistemul sanitar.

    TRANSPLANT. Agentia Nationala de Transplant (ANT) a solicitat autoritatilor sanitare acreditarea, printr-un ordin al ministrului Sanatatii, a unitatilor care realizeaza transplanturi de tesuturi si celule, asa cum s-a procedat si in cazul transplanturilor de organe. Directorul executiv al ANT, doctorul Victor Zota, este de parere ca, pentru desfasurarea activitatii intr-un cadru organizat si conform cu legislatia europeana, este necesara o evidenta clara a unitatilor sanitare care pot fi incluse in ordinul ministrului.

    CENTRU. O asociatie umanitara din Reggello, Italia, a avut initiativa deschiderii unui cabinet medical cu caracter ambulatoriu in municipiul Blaj. Ambulatoriul poarta numele unui copil care a decedat in drum spre Italia, unde urma sa efectueze o operatie. Centrul "Gabriel Gatea" va oferi consultanta medicala specializata, medicamente greu de procurat, interpretarea de catre medici specialisti din Italia a rezultatelor analizelor medicale, ajutor material pentru tratamente si operatii realizate in Romania. Se poate intermedia si realizarea de interventii chirurgicale in Italia.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă