x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

INFO

de Radu Tudor    |    12 Ian 2007   •   00:00

O companie israeliana a descoperit o noua metoda de a tine evidenta instrumentelor chirurgicale in sala de operatie, prin atasarea unor cipuri. In acest mod, chirurgii vor sti in orice moment unde le sunt instrumentele si nu le vor mai uita in corpul pacientilor dupa operatie.

CIP. O companie israeliana a descoperit o noua metoda de a tine evidenta instrumentelor chirurgicale in sala de operatie, prin atasarea unor cipuri. In acest mod, chirurgii vor sti in orice moment unde le sunt instrumentele si nu le vor mai uita in corpul pacientilor dupa operatie. Statisticile arata ca medicii isi uita instrumentele in corpul pacientilor o data la 1.500 de operatii, iar aceste neglijente conduc la complicatii grave. (Andrada F.)

ELIAS. Generalul dr. Serban Marinescu (foto) este noul director general al Spitalului Elias din Bucuresti. General in rezerva, fost sef al Directiei Medicale din Ministerul Apararii Nationale, Marinescu este unul dintre cei mai reputati specialisti in anestezie-terapie intensiva. Este doctor in medicina si profesor universitar. Postul de director general al Spitalului Elias a fost obtinut prin concurs. O data cu aceasta numire ia sfarsit o lunga perioada de instabilitate manageriala la Elias, dupa plecarea lui Sorin Oprescu. (R. Tudor)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă