x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Mai 2005   •   00:00


  • 13 mai 2005
  • PRET. Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania, Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente si Colegiul Farmacistilor din Romania au comunicat ca nu pot sa mai reduca preturile la medicamente, in pofida insistentelor ministrului Sanatatii. Potrivit distribuitorilor, preturile medicamentelor importate in dolari americani vor fi deja mai mici cu 18%, incepand cu 16 mai, prin reglementari adoptate in luna martie si care au fost agreate de importatorii si distribuitorii de medicamente.

    MEDICAMENTE. In municipiul Suceava, farmaciile nu mai elibereaza medicamente in regim compensat si gratuit, intrucat si-au epuizat fondurile pentru luna mai. Purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Suceava, Anda Salagean, a declarat ca doar 46 din cele 103 farmacii din judetul Suceava care au contract cu CJAS Suceava dispuneau de fonduri pentru eliberarea medicamentelor in regim compensat si gratuit.

    MALADIA PARKINSON. Incidenta maladiei Parkinson la nivel mondial este de 1 la 100.000 de locuitori. In Romania sunt intre 30.000 si 60.000 de bolnavi, dar maladia este subdiagnosticata, sustin specialistii. Incidenta creste la varste inaintate si este cauzata de distrugerea neuronilor dintr-o anumita zona a creierului, de la 400.000 la 100.000, prin leziuni, dar si prin rigiditate, a declarat dr. Jean Ciurea, medic primar neurochirurg la Spitalul Clinic de Urgenta "Dimitrie Bagdasar-Arseni". Boala se manifesta tacut, de aceea se mai numeste si "blestemul lent".

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă