x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

04 Mai 2005   •   00:00


  • 5 mai 2005
  • Alerta - Medicamente contrafacute

    Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat punerea la punct a unui sistem de semnalare rapida pe Internet, destinat luptei contra medicamentelor contrafacute, o piata evaluata la 35 miliarde de dolari anual. Sistemul de alertare rapida va transmite autoritatilor in domeniu informatii privind distribuirea medicamentelor contrafacute, in asa fel incat acestea sa poata lua masuri urgente, precizeaza intr-un comunicat Budiono Santoso, consilier farmaceuitc al OMS pentru Pacificul de Vest. OMS evalueaza intre 6% si 10% cota medicamentelor contrafacute existente pe piata si o cifra de afaceri care se ridica la 35 miliarde de dolari anual. Acest aspect este mai flagrant in tarile din sud-estul Asiei (Laos, Birmania, Thailanda, Vietnam etc.).

    OBEZITATE. Potrivit unui studiu american, oamenii bogati sunt mai predispusi spre ingrasare si obezitate decat cei saraci. Acest lucru este cauzat de obiceiul foarte raspandit de a manca in oras si de drumurile lungi cu masina. La inceputul anilor ’70, doar 22,5% din americanii cu venituri sub 35.000 de dolari pe an erau obezi, fata de 32,5%, in 2002.

    XENOTRANSPLANT. Transplantul de tesuturi animale la om - xenotransplantul - ar putea da rezultate foarte bune in viitor, dar inca implica riscul de transmitere a unor virusi si trebuie oprit atunci cand nu ofera siguranta, afirma Organizatia Mondiala a Sanatatii. Transplantul de la animal la om ar putea rezolva lipsa de organe pentru transplant, la nivel mondial. Boli ca Alzheimer, SIDA, epilepsie, diabet sau cancer si-ar putea gasi antidotul o data cu realizarea xenotransplantului.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă