x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Mai 2005   •   00:00


  • 4 mai 2005
  • CANCER. Numarul cazurilor de cancer pulmonar s-a dublat in ultimele trei decenii, la nivel mondial ajungand la peste 1,4 milioane de cazuri diagnosticate in 2002, potrivit statisticilor organizatiei Cancer Research din Marea Britanie. Numarul cazurilor de cancer, indiferent de forma, este de asemenea in crestere, din cauza cresterii duratei de viata a populatiei.

    STRES. Cercetatorii americani sustin ca in anumite conditii, stresul este benefic pentru organism. Studiile in laborator au aratat ca stresul de scurta durata stimuleaza celulele sistemului imunitar sa reziste mai bine la infectii. Acest lucru se intampla mai ales la nivelul pielii, unde dupa stres se acumuleaza o cantitate mare de leucocite, care apara organismul de bacterii. In conditii normale, in organism exista o cantitate mare de leucocite inactive atat timp cat in organism nu patrund infectiile sau alti factori de stres.

    CONGRES. "Tineri afectati de scleroza multipla" este tema Congresului European de Scleroza Multipla ce are loc la Bucuresti intre 5 si 8 mai. Evenimentul este organizat Societatea de Scleroza Multipla din Romania si Plaforma Europeana consacrata acestei afectiuni. Scopul evenimentului il reprezinta promovarea parteneriatului intern, public, extern, guvernamental si nonguvernamental in lupta impotriva acestei boli. In cadrul congresului va fi prezentata o oferta de servicii turistice ce vizeaza persoanele cu dizabilitati din Romania si Slovacia.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă