x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei La dentist, fără nici un stres

La dentist, fără nici un stres

de Magda Marincovici    |    31 Mar 2009   •   00:00
La dentist, fără nici un stres

La 1 februarie 2009, Velvet Medical a inaugurat o nouă clinică de stomatologie interdisciplinară pe Strada Herăstrău nr. 1. Velvet Dental Primăverii se alătură centrului de stomatologie din zona Unirii, grupul preconizând deschiderea unei noi clinici spre sfârşitul anului 2009 şi în zona de vest a Bucureştiului.



Velvet Dental Primăverii, dezvoltat pe o suprafaţă de 300 mp, dispune de cinci cabinete stomatologice, incluzând o unitate de chirurgie, una de endodonţie microscopică, un laborator de tehnică dentară, un centru computerizat de investigaţii radiologice, un loc de joacă generos pentru copii şi o bibliotecă  medicală. Cabinetele sunt dotate cu unit-uri de ultimă generaţie care încorporează pe lângă controlul electric: lampa cu ultraviolete, aparate de detartraj cu ultrasunete şi dispozitive de tip Air-Flow.

Velvet Dental propune o abordare interdisciplinară a terapiei stomatologice, într-un spaţiu complet ergonomizat. Politica de preţuri a grupului nu este diferenţiată pe centre. Pe lângă diferite parteneriate şi asocieri cu centre medicale ale căror servicii de medicină generală sunt suplimentate cu serviciile stomatologice ale clinicilor Velvet Dental, grupul oferă planuri financiare complexe, pe bază de carduri de abonament, companiilor care doresc să includă acest tip de abonament în oferta de beneficii şi asigurări de sănătate acordate angajaţilor.  

Endodonţia microscopică
La Velvet Dental tratamentul de canal se face sub control microscopic. Astfel:

· Dintele este izolat de restul cavităţii bucale pentru a nu intra saliva şi a nu contamina dintele în timpul tratamentului;


· Se creează accesul spre canalele din rădăcinile acelui dinte. Unii dinţi pot avea o rădăcină, un canal; sunt însă situaţii în care un dinte poate avea mai multe canale în aceeaşi rădăcină sau în rădăcini multiple, cum e cazul molarilor. Acest aspect se explică fiecărui pacient înainte de tratament;


· Pulpa dintelui, infectată sau nu, se extrage din canalul dintelui;


· Canalul este apoi atent instrumentat creând o formă conică, regulată şi frumos conturată pentru a permite curăţarea canalului. Totul sub controlul microscopului operativ;


· Curăţarea canalului este determinantă pentru un rezultat bun; soluţiile speciale de curăţare asigură dezinfecţia lui;


· Urmează etapa de obturare şi sigilare a canalului cu materiale speciale;


· Foarte frecvent, un dinte care are nevoie de tratament de canal are coroana distrusă. Coroana se reface cât mai repede după finalizarea tratamentului de canal: prin metode fizionomice directe - un pivot de fibră de sticlă (sau de altă natură) care ranforsează obturaţia ("plomba"). Dintele apoi este învelit de o coroană ceramică pentru a asigura prezenţa dintelui şi îndeplinirea funcţiilor lui pentru cât mai mult timp.

Chirurgie-Implantologie
Velvet Dental pune la dispoziţia pacienţilor un cabinet destinat exclusiv chirurgiei şi implantologiei, două dintre disciplinele specializate ale stomatologiei. Pe lângă preocuparea faţă de siguranţa actului medical, asigurată de sterilizarea cu echipament de ultimă generaţie, precum şi de respectarea cu stricteţe a procedurilor de sterilizare şi testare microbiologică,  cabinetul de chirurgie-implantologie poartă amprenta tehnologiei de vârf, beneficiind de microscop, fiziodispenser, dar mai ales de intervenţiile unei echipe de specialişti, care ţine pasul cu ultimele descoperiri în stomatologie. Implanturile utilizate sunt de ultimă generaţie, aplicate în condiţii de strictă sterilitate, confecţionate din titan, un material inert, rezistent şi, în general, bine tolerat.

Centrul de radiologie computerizată
Radiologia ajută la diagnosticarea corectă a problemelor legate de dantură (carii, infecţii la rădăcina dintelui, inclusiv a problemelor relaţionate ramurii ORL), dar ajută şi la conceperea planului pentru aplicarea aparatelor dentare, la simularea de implanturi, la măsurarea canalelor în endodonţie etc. Sistemul computerizat permite calibrarea fluxului de radiaţii la un nivel minim, fără a afecta rezoluţia imaginii şi condiţiile optime de stabilire a diagnosticului. Sistemul oferă şi alte avantaje legate de stocarea, prelucrarea şi transmiterea online a radiografiilor. Experienţa arată că multe afecţiuni stomatologice sunt asociate celor legate de ORL. Acest lucru a determinat o abordare interdisplicinară: servicii stomatologice şi servicii ORL pentru a depista cauza reală a suferinţei. La această clinică, pentru realizarea coroanelor dentare, este recomandat zirconiul. Oxidul de zirconiu este un material foarte rezistent utilizat de exemplu în medicina generală pentru proteze de şold. Rezistenţa deosebită la presiune îl face capabil să suporte solicitările masticatorii şi uzura zilnică fără a se fractura. Şi, la fel de important, are o transluciditate similară cu cea a dinţilor naturali. În absenţa suportului metalic, lumina este reflectată de o coroană de zirconiu la fel ca un dinte natural.

PENTRU COPII. Prin crearea unui spaţiu de joacă, micuţii vin cu plăcere, fără teamă, într-un mediu plăcut şi prietenos, dublat de tratamente puţin traumatizante, al căror scop îl reprezintă prevenţia, deoarece prevenirea cariilor este poate mai importantă decât tratarea. Aici sunt iniţiate programe de prevenţie şi tratament adresate copiilor, intitulate "Stomatologia ca o joacă", în cadrul cărora medicina şi specialiştii se mută alături de copii, într-un spaţiu generos şi creativ, unde se împrietenesc şi află lucruri noi. Specialiştii pedodonţi află care sunt problemele stomatologice ale copiilor, îi învaţă să îşi întreţină igiena corect şi multe alte lucruri noi; iar copiii află că stomatologia nu este un lucru de care să te temi, cât de importantă este igiena şi vizita periodică la un stomatolog, astfel încât să nu aibă nevoie de tratamente specializate şi costisitoare.

Specializări şi dotări

· Chirurgie maxilo-facială

· Ortodonţie

· Implantologie

· Endodonţie

· Protetică

· Cosmetică dentară

· ORL

· Laser terapie

· Radiologie computerizată

· Laborator tehnică dentară


×