x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Lesinuri, tentative de suicid si crize de astm

Lesinuri, tentative de suicid si crize de astm

31 Mai 2005   •   00:00

In ultimele zile cu temperaturi peste 30 de grade Celsius, la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti s-au primit mai multe apeluri ca de obicei, solicitandu-se ajutor pentru cazuri de lesin.



  • de GEORGETA LICSANDRU

  • HIDRATARE. Aceasta este prima solutie pentru a evita consecintele caniculei
    Presiunea atmosferica si canicula ii influenteaza si pe cei care sufera de boli psihice. Potrivit dr. Alice Grasu, medic coordonator la ambulanta, in aceste zile au fost inregistrate numeroase apeluri pentru tentative de suicid. De asemenea, fluctuatiile de temperatura creeaza probleme persoanelor suferinde de astm.

    Doctorul Alice Grasu avertizeaza ca batranii si copiii sunt extrem de vulnerabili in aceste zile. Temperaturile ridicate sunt extrem de periculoase in cazul suferinzilor de boli cronice grave (cardiacii, hipertensivii, cei care au suferit accidente vasculare cerebrale, obezii). Acestei categorii i se recomanda sa nu iasa din casa la amiaza.

    Doctorul Alice Grasu spune ca ne putem proteja de efectele caniculei printr-o hidratare corespunzatoare - aproximativ doi litri de apa zilnic, evitarea locurilor aglomerate si a expunerii la soare intre orele 11:00 si 15:00. In plus, nu plecati de acasa fara o palarie si ochelari de soare.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă