x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Lista alimentelor interzise in scoli, in dezbatere publica

Lista alimentelor interzise in scoli, in dezbatere publica

de Georgeta Licsandru    |    05 Aug 2008   •   00:00

Ministerul Sanatatii Publice a anuntat ca lista alimentelor interzise in scoli intra in dezbatere publica saptamina aceasta. Legea privind alimentatia sanatoasa in scoli a intrat in vigoare la data de 2 iulie, insa lista alimentelor interzise nu a fost aprobata inca.



Ministerul Sănătăţii Publice a anunţat că lista alimentelor interzise în şcoli intră în dezbatere publică săptămîna aceasta. Legea privind alimentaţia sănătoasă în şcoli a intrat în vigoare la data de 2 iulie, însă lista alimentelor interzise nu a fost aprobată încă. Deputatul independent de Cluj Mircia Giurgiu i-a cerut ministrului Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, afişarea pe site-ul instituţiei a listei alimentelor nesănătoase, aşa cum a fost elaborată de Comisia de Nutriţie a ministerului.

Specialiştii în nutriţie afirmă că această măsură este obligatorie, în condiţiile în care 35% din copiii sub 16 ani sînt obezi. Potrivit listei, la magazinele din incinta unităţilor de învăţămînt nu ar trebui să se mai vîndă alimente cu un conţinut ridicat de zahăr, sare şi grăsimi: pizza, hamburgeri, preparate de patiserie, cartofi prăjiţi, chipsuri, covrigei, sticksuri, snacksuri, alune, seminţe, prăjituri, bomboane, acadele, sucuri carbogazoase. Nutriţioniştii propun ca aceste alimente să fie înlocuite cu fructe, salate, lactate degresate şi apă sau sucuri naturale.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă