x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei O nouă tulpină a virusului gripei A H1N1, identificată de un institut din Sao Paulo

O nouă tulpină a virusului gripei A H1N1, identificată de un institut din Sao Paulo

17 Iun 2009   •   00:00

Institutul brazilian de bacteriologie Adolfo Lutz a identificat o nouă tulpină a virusului gripei porcine la un pacient din statul Sao Paulo care a fost numită A/Sao Paulo/1454/H1N1, relatează AFP.



Institutul Adolfo Lutz din Sao Paulo, a precizat că a reuşit să izoleze virusul şi să compare eşantioanele braziliene cu cele "provenind din California". Izolarea virusului "a permis identificarea secvenţei din fondul genetic al tulpinii braziliene".

Mutaţia virusului a fost identificată în modificarea proteinei responsabile cu capacitate de infectare a virusului deşi pentru moment nu se poate stabili dacă această nouă tulpină este mai agresivă.

Echipa virusologului Terezinha Maria de Paiva, de la institutul Adolfo Luftz, "a izolat la sfârşitul lui aprilie noua tulpină care a fost numită A/Sao Paulo/1454/H1N1, potrivit normelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)", potrivit comunicatului.

Caracteritsticile genetice ale virusului sunt cruciale pentru producerea unui eventual vaccin împotriva bolii care a afectat 36.000 de persoane din 76 de state şi a provocat moartea altor 163, potrivit ultimului bilanţ oficial al OMS.
Mediafax

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă