x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pacienţii în faze terminale au loc în "terapie intensivă"

Pacienţii în faze terminale au loc în "terapie intensivă"

de Magda Marincovici    |    02 Apr 2009   •   00:00

Potrivit regulamentului privind organizarea şi funcţionarea secţiilor de terapie intensivă, pacienţii în stadii terminale vor avea acces în aceste secţii.



Regulamentul se află în stadiul de dezbatere şi a fost elaborat de prof. dr Şerban Bubenek şi Dan Tulbure. Regulamentul înlocuieşte o lege din 1973. El a provocat discuţii din cauza unui articol interpretabil, potrivit căruia pacienţii în stadii terminale nu ar mai beneficia de îngrijire în secţiile de terapie intensivă. Noul regulament cuprinde criterii de internare şi externare din aceste secţii, iar decizia de internare revine şefului secţiei sau medicului de gardă.

Aceste precizări au fost făcute în deschiderea Simpozionului româno-israelian de anestezie terapie intensivă. Prof. dr Şerban Bubenek, preşedintele filialei Bucureşti a Societăţii Române de Anestezie Terapie Intensivă, a subliniat că în România sunt între 3.000 şi 4.000 de paturi de terapie intensivă şi, faţă de 3.000 de medici anestezişti, cât ar fi necesar, avem aproximativ 1.000.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă