x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Poluarea atinge cote alarmante

Poluarea atinge cote alarmante

13 Mai 2005   •   00:00

Calitatea aerului este din ce in ce mai precara in Bucuresti. 70% din poluarea Capitalei este cauzata de emisiile de gaze ale masinilor, dar si de scaderea alarmanta a suprafetei spatiilor verzi, care in ultimii 12 ani s-au redus la jumatate.



  • de STELUTA INDREI

  • SFAT. Curatenia va asigura un camin mai sanatos
    In timp ce in orasele europene fiecarui locuitor ii sunt repartizati peste 11 metri patrati de spatiu verde, un bucurestean beneficiaza de doar 5-6 metri patrati. Situatia este mai grava daca ne gandim ca parcul auto creste cu 7,2% pe an. Astfel, excesul de praf, plumbul si monoxidul de carbon depasesc normele admisibile. Conform rezultatelor obtinute in urma cercetarilor, 57% din copiii intre 1-7 ani au plumb in sange excesiv de mult. Ca si cum situatia din exterior nu ar fi destul de grava, in fiecare zi suntem nevoiti sa convietuim cu peste 10.000 de acarieni in casa. Poluarea din interiorul locuintelor este cauzata de praf, fum de tigara, par de animale, acarieni (microorganisme).

    SOLUTII. Aceste microorganisme pot fi combatute prin diferite metode: spalarea frecventa a asternuturilor, la temperaturi de peste 80 grade, stergerea prafului regulat. Achizitionarea unui purificator de aer este o alta solutie, dar de asemenea putem incerca sa tinem ferestrele inchise cat mai mult timp posibil si, bineinteles, ne putem organiza in balcon propria oaza de verdeata. Folosirea aspiratoarelor cu sac de hartie si cu filtre avansate Hepa reduce poluarea din camera. Conform criteriilor Asociatiei Suedeze de Astm si Alergii, purificatoarele de aer reduc cu 80% poluarea aerului dintr-o camera. Purificatoarele filtreaza agentii poluanti cum ar fi polenul, sporii de mucegai, parul de animale, praful si fumul de tigara.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă