x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Radioterapie la Spitalul Elias

Radioterapie la Spitalul Elias

de Magda Marincovici    |    18 Noi 2005   •   00:00
Radioterapie la Spitalul Elias

La Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti au fost inaugurate doua sectii: dermatologie oncologica si alergologie si o unitate de radioterapie. Ambele sunt dotate la standarde europene.

Sectia de dermatologie este condusa de prof. dr. Calin Giurcaneanu si dispune de 25 de paturi. Aceasta sectie isi incepe activitatea in regim de spitalizare continua, iar din ianuarie 2006 va asigura inclusiv spitalizari de o zi. Sectia de oncologie este coordonata de prof. dr. Rodica Anghel, directorul Institutului Oncologic Bucuresti. Unitatea de radioterapie dispune de aparat de simulare, aparat de iradiere cu sursa de cobalt, care permite tratarea inclusiv a tumorilor profunde de san, din sfera otorinolaringologiei si din zona pelvisului (ginecologice sau rectale). Valoarea investitiei pentru cele doua sectii este de aproximativ 50.000 de euro, suma provenita din sponsorizari.

ONCOLOGIE. Infiintarea unitatii de radioterapie este importanta din mai multe motive. Ea va imbunatati accesul bolnavilor, in conditiile in care aproximativ 80%-90% dintre pacientii diagnosticati cu cancer au nevoie de radioterapie curativa sau paleativa si doar unul din patru beneficiaza de aceste servicii. De asemenea, vor fi degrevate sectiile de radioterapie existente (la Institutul Oncologic Bucuresti si Spitalul Coltea), care sunt supraaglomerate prin cresterea numarului bolnavilor. "Vom putea trata aproximativ 36 de pacienti pe zi, indeplinind cerintele de calitate ale actului medical, ceea ce inseamna 8.640 de pacienti pe an, adica mai mult de 20.000 de proceduri pe an", a anuntat prof. dr. Sorin Oprescu, directorul Spitalului Universitar de Urgenta Elias.

PROIECTE. Pentru 2006, prof. dr. Sorin Oprescu are in proiect inaugurarea la "Elias" si a altor clinici: oncologie medicala, hematologie oncologica si identificarea unor posibilitati pentru organizarea unui ambulatoriu.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă radioterapie