x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Spargeţi stresul cu ciocanul

Spargeţi stresul cu ciocanul

de Magda Marincovici    |    05 Iul 2007   •   00:00
Spargeţi stresul cu ciocanul
Sursa foto: Philippe Marcou/

Opt persoane extrem de stresate au reuşit o dublă performanţă. Să scape de stres prin demolarea unor ziduri. Şi să facă o originală campanie de publicitate hotelului, care le-a pus camerele la dispoziţie.

Opt persoane extrem de stresate au reuşit o dublă performanţă. Să scape de stres prin demolarea unor ziduri. Şi să facă o originală campanie de publicitate hotelului, care le-a pus camerele la dispoziţie.

Această terapie contra stresului se bazează pe un principiu simplu: a distruge pentru a te simţi liber, a precizat Eduardo Aldan, actor spaniol. El a avut misiunea de a selecta persoane suficient de stresate pentru a dărăma zidurile camerelor unui hotel. Scopul: a demonstra că stresul poate fi vindecat prin demolare. Pentru aceasta, Eduardo Aldan a organizat un experiment ciudat. Evident, nu trebuie neglijat că lanţul hotelier spaniol NH Hotels care şi-a pus la dispoziţie zidurile a reuşit prin această mişcare abilă să-şi facă publicitate şi de a anunţa publicul că, undeva in centrul Madridului, pe calea Alcala, un hotel este in curs de renovare.

Admişii au fost imbrăcaţi in salopete albe, au primit caschete şi ochelari de protecţie, măşti şi ciocane pneumatice. Cei opt stresaţi au fost lăsaţi liberi să pună la pămănt 21 de camere dintr-un hotel.

"Această acţiune echivalează cu 15 ani de terapie antistres", a declarat pentru AFP Jorge, un argentinian rezident in Madrid de aproximativ doi ani. La inceput, Jorge a fost un timid. Dar treptat acest şomer de 26 de ani a aflat că fiind foarte stresat ar putea să chelească şi să aibă dureri de stomac. Jorge a intrat in acest joc cam neconvins, pentru ca, in final, să distrugă cu spor tot ce i s-a repartizat: baia, televizorul, inclusiv ceva dulapuri.

Pablo, informatician spaniol, in vărstă de 32 de ani, s-a declarat incăntat de această experienţă, care i-a permis să uite, chiar şi pentru scurt timp, problemele majore şi stresante: banca, lipsa timpului liber şi a unei locuinţe, din cauza veniturilor insuficiente.

Inainte de a trece la fapte, cei opt stresaţi incluşi in experiment au mai trecut printr-o serie de teste: in faţa unui sac de box "imbrăcat" intr-un costum de patron, ei au strigat care este principalul lor motiv de stres. Argentianul Jorge, echipat cu mănuşi de box, a lovit strigănd: "Banul". Un alt stresat, Felix, şofer de taxi, in vărstă de 40 de ani, a urlat in faţa aşa-zisului patron: M30. In Madrid, M30 este o zonă de la periferie recunoscută ca fiind coşmarul şoferilor de taxi. Lanţul NH Hotels are 335 de clădiri in 21 de ţări. Hotelul din Madrid, decorat in stil modern, este prevăzut a fi redat publicului in luna septembrie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă