x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 1 septembrie 2004

VIATA SANATOASA/Info - 1 septembrie 2004

01 Sep 2004   •   00:00
INTOXICATII CU CIUPERCI. De la inceputul lunii august, in spitalele clujene au fost internate 52 de persoane cu intoxicatii acute cu ciuperci, arata un comunicat al Directiei de Sanatate Publica Cluj. Din cele 52 de cazuri, 27 au provenit de pe raza judetului Cluj, respectiv 12 copii si 15 adulti, restul de 25, dintre care 24 de copii, au fost cele transferate in alte spitale. In clinicile clujene au decedat deja sase copii. Pacientii au mancat ciuperci culese din padure sau de pe marginea arterelor de circulatie de catre ei sau membrii familiei sau le-au cumparat.

VACCIN ANTISIDA. Aproximativ 800 de cercetatori din lumea intreaga reuniti la Congresul de la Lausanne au cerut cresterea fondurilor destinate obtinerii unui vaccin contra SIDA. Ei au lansat in acest sens un apel in cadrul congresului Aids Vaccine 2004 prin care solicita sporirea gradului de angajare politica si financiara in scopul punerii la punct a unui vaccin preventiv si terapeutic impotriva SIDA. Autorii apelului si-au dorit sa atraga atentia ca SIDA trebuie sa devina un obiectiv prioritar de sanatate publica. Potrivit estimarilor, intre 10 si 15 milioane de euro ar fi necesare in urmatorii zece ani pentru a garanta o apropiere de obiectivul final: vaccinul anti-SIDA.

EROARE MEDICALA. Un american diagnosticat seropozitiv in urma cu opt ani a aflat ca testul HIV era fals si ca el nu a fost niciodata infectat cu virusul SIDA. Jim Malone a trait ani de cosmar, luptand cu depresia si pierderea in greutate, gandindu-se ca este condamnat. Medicul lui Jim Malone, doctorul Richard Karp, i-a marturisit pacientului sau eroarea intr-o scrisoare. Jim Malone este homosexual si a avut nesansa de a vedea multi dintre prietenii lui murind din cauza acestei boli. Eroarea medicala iesita din comun l-a impins pe Malon sa traiasca sub spectrul mortii. Departamentul din Oakland a deschis o ancheta. Este posibil ca teribila eroare sa fi aparut ca urmare a faptului ca pacientul a avut rezultat pozitiv la primul test, iar testul de verificare fiind negativ nu a mai fost luat in discutie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă