x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Adoptata de scotieni

Adoptata de scotieni

de Irina Munteanu    |    13 Aug 2005   •   00:00
Adoptata de scotieni

O fetita de numai 8 luni sufera de o boala cumplita: cancer la ficat. Sperantele parintilor Sabinei au crescut atunci cand au aflat ca boala nu este incurabila. Costurile pe care tratamentul si operatia le presupun sunt mari, dar oameni din lumea intreaga au ajutat cu bani familia Cimpeanu, care spera sa adune intreaga suma necesara spitalizarii.

Sabina a venit pe lume la inceputul acestui an si pana in iunie a fost o fetita sanatoasa, care se dezvolta normal. La 10 iunie a facut febra mare (38,5), iar parintii l-au chemat pe profesorul doctor Arion Constantin de la Clinica Fundeni, specializat in pediatrie, sa le vada copilul. Medicul a realizat ca fetita sufera de hepatoblastom, un tip de cancer care apare cel mai frecvent la copiii foarte mici. Ecografia abdominala a confirmat diagnosticul, iar parintii au aflat cu disperare ca tumoarea are o marime de 11,8 cm. "Am cautat pe Internet tot ce se putea despre acest tip de cancer, despre copii care au trecut prin asta si am incercat sa aflam cum se poate trata si care este procentul de reusita in astfel de cazuri", marturiseste Florentin Cimpeanu, tatal fetitei.

Parintii au descoperit ca exista o metoda de tratament care are un randament bun. Se administreaza citostatice in patru sau cinci runde a cate cinci zile, in scopul micsorarii tumorii. Urmeaza apoi operatia de indepartare totala a tumorii sau chiar transplant de ficat si, la final, inca doua runde de tratament cu citostatice. Totul dureaza sase-opt luni, timp in care se fac periodic teste, insa abia dupa patru-cinci ani se poate spune daca boala a fost invinsa definitiv.

SPERANTA. Dupa ce povestea fetitei a ajuns pe Internet, familia Campeanu a primit raspunsuri din America (multi le-au oferit cazare gratuita), dar si de la un doctor din Scotia, de la Royal Hospital for Sick Children, Edinburgh. "Ne-a incurajat si ne-a spus ca trebuie inceput tratamentul cat mai repede", spune Florentin. Mass-media din Romania si din strainatate s-au mobilizat pentru a o ajuta pe fetita de opt luni. Ziarul The Herald din Glasgow a publicat un articol la 27 iulie, in care descrie cazul Sabinei, internata la un spital din Scotia. La 6 august, TV Sky din Anglia a difuzat un reportaj despre cutremuratorul caz al fetitei din Romania.

Parintii au reusit sa adune banii pentru a o duce la clinica din Scotia, dar suma necesara pentru tratament le depaseste posibilitatile. Au nevoie de 25.000 de lire sterline pentru operatie, plus costurile postoperatorii si de intretinere in spital. "Nu dispunem de banii acestia si n-am putea sa-i adunam nici daca am vinde apartamentul in care locuim. Daca ne puteti sprijini financiar, ca fetita noastra sa aiba o sansa de a trai, va rugam sa ne contactati", spun parintii Sabinei tuturor celor care doresc si pot sa-i ajute.

DONATII
UNESCO UK a verificat acest caz si a pus pe pagina de web un link catre pagina Sabinei: www.unesco.co.uk (in partea stanga - "Sabina Romania").

In urma crearii paginii de web http://sabinac.netfirms.com s-au adunat aproximativ 13.500 de lire din toata lumea.

Cei care doresc sa o ajute pe Sabina o pot contacta pe Cosmina Neagoe, matusa fetitei, la tel.: 0723.305.762 sau pot scrie la adresa "crisflo34@yahoo.com".

Conturi pentru donatii au fost deschise la BCR, sucursala Iuliu Maniu, nr. 190-192, Bucuresti, pe numele Cimpeanu Irina Cristina:
  • ROL: RO 87 RNCB 5064 0001 0303 0002
  • EURO: RO 33 RNCB 5064 0001 0303 0004
  • USD: RO 06 RNCB 5064 0001 0303 0005
  • GBP: RO 06 RNCB 5064 0001 0303 0006
  • BIC (SWIFT Code): RNCBROBU
  • ×
    Subiecte în articol: pagina de suflete